‘Boys’ stelt teleur bij Uchta

10 november 2014 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft zondag in Ochten kostbare punten gemorst. De ploeg van trainer Patrick Baltus kwam bij Uchta, de nummer laatst in de vierde klasse F, niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Het duel OVC ’85 – Veluwezoom eindigde in 4-4.

 

Op een zeer zwaar veld begon Arnhemse goed aan het duel. Al in de tiende minuut kwamen de gasten op voorsprong. Roel Fernand gaf de voorzet en de doorgelopen Ruben Bouwman schoot koelbloedig raak: 0-1. “Na dat doelpunt combineerden we minder en kwamen we in de duels. En daar moesten we nou juist uit blijven”, vertelde Baltus na afloop.
Uchta maakte in de 31e minuut gelijk. Doelman Jeffrey Rutten beoordeelde de situatie na een corner van Uchta verkeerd en sloeg de bal in eigen doel: 1-1. “Zes minuten later kregen we zelf een cadeautje”, zei Baltus, die toen de keeper van Uchta in de fout zag gaan. Na een kopbal van Germaine Lenting drukte de doelman de bal tegen de lat, waarna de spits in de rebound alsnog scoorde: 1-2.
Het spel van Arnhemse Boys werd er door die voorsprong niet rustiger door. Baltus: “We waren aan het einde van de eerste helft te veel met andere dingen bezig in plaats van te zoeken naar voetballende oplossingen en het winnen van de duels. Dat was in de tweede helft niet anders.”
Toch schoot Lenting in de 65e minuut nog tegen de lat en kon de doelman van Uchta even later maar moeizaam met de voet redden.

Arnhemse Boys liet de kansen liggen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. De thuisploeg werd daarbij wel geholpen door de anders zo sterke keeper Jeffrey Rutten. Baltus: “Jeffrey had de bal ver naar voren moeten schieten, maar hij schoot de bal aan de rechterkant in de voeten van een tegenstander. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal in het lege doel.”
Zo verspeelde Arnhemse Boys bij Uchta twee kostbare punten. Baltus: “En in drie weken verspelen we er zes. Dit is een grote teleurstelling.”
Door het gelijkspel groeide de achterstand van Arnhemse Boys op ONA ’53, dat met 5-1 won van De Paasberg, tot 6 punten. De Wageningse koploper heeft 24 punten uit 9 duels. Arnhemse Boys volgt met 18 punten en voert daarmee de subtop aan. HAVO, GVA, DVOL en De Paasberg hebben 16 punten.
SML, dat thuis tegen DVOL een punt pakte (0-0), staat op een achtste plek met 12 punten. Angeren staat daar met 13 punten net boven.

OVC ’85 en Veluwezoom schotelden de toeschouwers op sportpark De Pinkenberg een spektakelstuk voor. Beide ploegen verdeelden acht doepunten eerlijk: 4-4.
Met het gelijkspel was Veluwezoom het meest tevreden. De ploeg van trainer Giovanni Zweers maakte in de slotfase nog een 4-2 achterstand goed. Na de 4-3 uit een strafschop van Jorick Dieterich, bezorgde invaller Wilfried Kremers de gasten nog een niet meer verwacht punt: 4-4.
Onno Kooiker had Veluwezoom in de eerste helft op 0-1 gezet, waarna Mark van Maanen voor de gelijkmaker zorgde. Na een 1-1 ruststand leek invaller Luuk van der Valk de thuisploeg met twee treffers al op winst te hebben gezet: 3-1. Mehdi Ghanem zorgde rechtsreeks uit een corner voor 3-1, waarna Bob Engwirda de marge van twee goals weer herstelde: 4-2. Veluwezoom toonde daarna karakter en sleepte er nog een gelijkspel uit.
Veluwezoom voert met 9 punten de staartgroep aan. OVC ’85 (8 punten), Worth Rheden (7), OSC (6), RVW (5) en Uchta (3) staan daar nog onder.