‘Boys’ overwintert op Tenerife

9 december 2010 | Van onze AS-redactie

De eerste selectie van voetbalclub Arnhemse Boys overwintert op Tenerife. Trainer Ricardo Gil Muinos (foto) en zijn spelers verblijven van zaterdag 16 tot en met donderdag 21 januari op het Spaanse eiland.

Een tiental sponsors heeft het trainingskamp van de zondagse derdeklasser mogelijk gemaakt. “We gaan nu voor de vierde keer. Na Barcelona, Farao en Valencia is het nu Tenerife”, vertelt Eric Reijnders, voorzitter van Arnhemse Boys. “Het is ooit met een grapje begonnen, op het moment dat Wim Scheerder nog voorzitter was. Hij zei: ‘We moeten eens naar het buitenland gaan, daarmee lokken we misschien wat spelers’.”
Die grap is realiteit geworden. ”Het kost de club niets, sponsors hebben dit mogelijk gemaakt. Er gaan 10 verschillende sponsors mee”, aldus Reijnders, die zelf ook deel uitmaakt van het gezelschap.
Trainer Ricardo Gil Muinos vindt het uitstapje met zijn ploeg fantastisch. “Ik heb deze week een trainingsprogramma in elkaar gedraaid voor de dagen op Tenerife. We trainen één of twee keer per dag en op dinsdag hebben we een wedstrijd. Daarnaast gaan we met elkaar natuurlijk ook leuke dingen doen. Er moet in zo’n week balans zijn tussen het trainen op goede velden, teambuilding en plezier maken.”
Gil Muinos hoopt op Tenerife een basis te leggen voor een goede tweede seizoenshelft. Arnhemse Boys staat in de derde klasse D momenteel op een tiende plaats. De ploeg heeft het na de promotie van afgelopen seizoen niet gemakkelijk. Gil Muinos: “Handhaven is het motto. Want als we degraderen, neemt de aantrekkingskracht om bij Arnhemse Boys te voetballen af. Maar het zal nog een hele toer worden om drie ploegen onder ons te houden.”


De selectie en staf van Arnhemse Boys.