Boys met opgeheven hoofd veld af

13 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys hoefde zich zondag niet te schamen. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos ging bij Leones weliswaar met 2-0 ten onder, maar gaf de titelkanditaat in de derde klasse D prima partij.

Beide ploegen hadden de hele wedstrijd last van het bar slechte veld. Arnhemse Boys  paste zich het best aan en was in de eerste helft voetballend zelfs sterker dan de titelkandidaat. Na 30 minuten kreeg Leones een vrije trap buiten het strafschopgebied. Dit was de eerste echte gevaarlijke mogelijkheid en die bal vloog er gelijk in: 1-0. De boys verwerkten deze tegenslag goed en bleven keurig overeind. Vlak voor rust was daar eindelijk die kans op de gelijkmaker. Michael Bijsterbosch kwam goed door en met zijn steekpas zette hij Jan Spijker vrij voor de keeper. Zijn schot werd gekeerd door de keeper van Leones.
In de rust hamerde Gil Muinos erop om zo verder te gaan. De sterke buitenspelers van Leones lagen aan banden waardoor zij niet echt gevaarlijk konden worden. Na rust bracht Leones 2 nieuwe buitenspelers in het veld waardoor het meer veldoverwicht kreeg. Toch bleven de boys eenvoudig overeind en gaven bijna geen kansen weg. Na 20 minuten werd een goed schot van Dennis Jonathan gestopt door de keeper en uit de rebound had Dick Libiana de gelijkmaker op de schoen. Echter, zijn schot werd ook gestopt door de prima keeper van Leones.
Daarna kwam Leones uit weer een dood spelmoment op 2 – 0. Een corner werd door iedereen gemist en bij de tweede paal binnen gelopen. Toen was de wedstrijd gespeeld en konden de boys in de laatste 15 minuten niets meer forceren.
Trainer Gil Muinos meldde na afloop: “Een wedstrijd waar veel meer in had gezeten. Uit 2 dode spelmomenten ontstonden  de goals. Toch hebben we weer met een goede organisatie en vooral als team gespeeld. Daardoor is er veel vertrouwen is om de laatste wedstrijden van de competitie voldoende punten te pakken voor direct lijfsbehoud.”

Andere uitslagen 3D:
Blauw Wit – Woezik                  0-2
Hatert – Groesbeekse B          2-1
Trekvogels – Fortissimo        4-1
Rood Wit – Union                     1-0
MASV – WAVV                           2-2