‘Boys’ met opgeheven hoofd uit beker

16 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys ligt uit de strijd om de KNVB districtsbeker Oost. dat gebeurde zondag eervol, want de ploeg van trainer Patrick Baltus verloor pas na strafschoppen bij tweedeklasser Woezik. Na 90 minuten was de stand 3-3.

Woezik, koploper in de tweede klasse I, had in het eerste half uur tegen vierdeklasser Arnhemse Boys het meeste balbezit, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Dat waren de bezoekers wel, maar Shently Lovert liet twee grote kansen voor de gasten onbenut. In de 19e minuut kwam Woezik uit een strafschop op 1-0, nadat de bal bij een voorzet tegen de arm was gekomen van Gino Lammara. Nadat Lovert opnieuw twee kansen voor Arnhemse Boys had laten liggen, scoorde Woezik na matig verdedigen van Arnhemse Boys nog voor rust 2-0.
In de tweede helft gooide baltus zijn 1-5-3-2 systeem om naar 1-4-3-3. “We kregen daardoor meer grip op de wedstrijd”, vertelde de trainer van Arnhemse Boys na afloop. “We wonnen de persoonlijke duels en Shently Lovert zorgde na een fraaie actie schitterend voor 2-1.”
Meteen daarna herstelde Woezik de oude marge (3-1), maar Arnhemse Boys toonde veerkracht. Leroy Lucke scoorde 3-2 na goed doorzetten van Roel Fernand, waarna Lovert in de 89e minuut de gelijkmaker scoorde: 3-3. Strafschoppen brachten daarna de beslissing, Woezik was daarin de betere.
Op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend”, zei Baltus. “Maar ik moet mijn ploeg een heel groot compliment maken. We hebben inzet en verkracht getoond en dit nemen we mee naar volgende week als we tegen OVC ’85 spelen.

Zaterdag verloor SML al met 2-1 bij hoofdklasser Bennekom. De Arnhemse ploeg was dicht bij een stunt, want twintig minuten voor tijd leidde de vierdeklasser nog met 0-1.
VVO plaatste zich wel bij de laatste 32 ploegen. De formatie van trainer Eric Arentsen was op sportpark De Pinkenberg met 9-1 te sterk voor de zaterdagse vierdeklasser Harfsen.

Klik hier voor een samenvatting van Bennekom – SML