‘Boys’ incasseert late gelijkmaker

23 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in de derde klasse D aan het thuisduel met Blauw Wit slechts 1 punt overgehouden. De thuisploeg had op sportpark De Schuytgraaf meer verdiend, maar in blessuretijd scoorde Blauw Wit de gelijkmaker: 3-3.

De selectie van Arnhemse Boys was vrijdag teruggekeerd van het trainingskamp op Tenerife en trainer Ricardo Gil Muinos was benieuwd of zijn ploeg aan die geslaagde trip een vervolg kon geven. Dat bleek het geval, want Arnhemse Boys begon goed aan het duel. Drie opgelegde mogelijkheden bleven in de beginfase onbenut, maar bij de vierde kans was het wel raak. Emre Guzeij brak door over rechts en uit zijn voorzet tikte Dennis Jonathan de bal beheerst binnen: 1-0.
Blauw Wit werd daarna gevaarlijker en de laatste 20 minuten voor rust waren voor de gasten. Na een scrimmage verscheen een kwartier voor de pauze de terechte 1-1 op het bord.
Arnhemse Boys begon na rust met een offensief en creëerde meteen mogelijkheden. Binnen 10 minuten verscheen Alex Kwieman, gedurende het gehele duel een plaag was voor de defensie van Blauw wit, alleen voor de keeper. De aanvaller schoot voortreffelijk in: 2-1.
De thuisclub moest vervolgens het initiatief aan Blauw Wit laten. Na een van richting veranderd schot kwamen de bezoekers in de 20ste minuut opnieuw op gelijke hoogte: 2-2.
“Maar ook na die tweede gelijkmaker bleven we met veel inzet spelen. Bij vlagen ook met goed voetbal”, oordeelde Gil Muinos, die routinier Jan Spijker meteen na rust had ingebracht. De ervaren middenvelder zette zijn ploeg een kwartier voor tijd op voorsprong: 3-2.
“Kort daarop werd Jan binnen het strafschopgebied neergelegd, maar waar iedereen dacht aan een strafschop liet de scheidsrechter doorspelen”, sprak Gil Muinos, die de arbiter even later nog een discutabele beslissing zag nemen. “Nu brak Yassine Koglu door en hij werd door de laatste man onderuit gehaald. Zelfs tot verbazing van de bank van Blauw Wit kreeg die speler slechts een gele kaart.”
De zege voor Arnhemse Boys leek binnen, maar vlak voor tijd leidde een ongelukkige uittrap toch de gelijkmaker in.
Gil Muinos: “Er had meer in gezeten en we hadden ook meer verdiend. Maar het goede gevoel van Tenerife is er nog steeds. We zien met vertrouwen de tweede helft van de competitie tegemoet.”
Door het gelijkspel steeg Arnhemse Boys een plek op de ranglijst. Met 8 punten uit 10 duels staat de ploeg van Gil Muinos op de negende plaats. Fortissimo (8 uit 11), Hatert (6 uit 10) en MASV (6 uit 11) staan daar nog onder. 

Uitslagen derde klasse D
WAVV – Hatert                          2-1
Arnhemse Boys – Blauw Wit   3-3