‘Boys’ houdt met 10 man stand

6 november 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is in 3D op sportpark de Schuytgraaf niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Hatert: 1-1. De thuisclub beëindigde de wedstrijd met 10 man. Hoessein Okal kreeg 2 keer geel en moest het veld verlaten.

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Trekvogels was Arnhemse Boys er op gebrand 3 punten te pakken. De thuisclub controleerde het duel in de eerste helft, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Na 20 minuten raakte Tom van Vessem in het strafschopgebied een Hart-speler, die wel erg gemakkelijk naar de grond ging. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal op de stip. De goed keepende Barry Lama stopte de strafschop.
Kort daarop kreeg Arnhemse Boys voor een soortgelijke situatie ook een strafschop. Mike Remie liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-0. Op slag van rust ging diezelfde Remie in de fout. De aanvoerder verzuimde de bal uit te schieten en liet zich aan de zijkant de bal ontfutselen. Uit de voorzet tikte een aanvaller van Hatert de bal met de punt van de schoen in het doel: 1-1.
Na rust kwam Arnhemse Boys fel uit de startblokken. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar doelpunten bleven uit.
In de 70ste minuut kregen rechterspits Hoessein Okal van Arnhemse Boys en de keeper van Hatert met elkaar aan de stok. Beiden ontvingen een gele kaart. Trainer Ricardo Gil Muinos van de thuisclub haalde Okal meteen van het veld. Bij het wisselen riep dezelfde Okal de scheidsrechter nog iets na, waardoor hij zijn 2e gele kaart kreeg en de Arnhemse Boys met 10 man verder moest.
“Vanaf dat moment kwamen er extra krachten vrij bij ons”, zei Gil Muinos na afloop. “We kregen zelfs nog 2 goede mogelijkheden, maar met prachtrige reflexen voorkwam de doelman een nederlaag voor Hatert. WWe hadden graag 3 punten gepakt, maar het goede spel geeft toch ook vertrouwen voor de komende weken.”

Uitslagen Derde klasse D
Arnhemse Boys – Hatert                1-1
SML – Spero                                      2-1
ONA’53 – Trekvogels                     4-2
Overasseltse B – Groesbeekse B   0-3
Union – Beuningse Boys                 1-1
Woezik – WAVV                                 2-2