‘Boys’ bij SML tegen Fortissimo

26 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het nacompetitieduel Arnhemse Boys – Fortissimo, in de eerste ronde van de herkansingsreeks om een plek in de derde klasse, wordt donderdag 29 mei (14.30 uur) gespeeld op sportpark De Bakenhof, de thuishaven van SML.

Arnhemse Boys krijgt na de dubbele en verloren confrontatie met Millingen (0-3 en 2-3) samen met nog zeven ploegen de kans alsnog promotie naar de derde klasse van het zondagvoetbal af te dwingen. De acht ploegen spelen volgens het knock-outsysteem om één plek in die derde klasse. Het gaat telkens om één wedstrijd op neutraal terrein en de verliezer ligt eruit.
Arnhemse Boys bindt de strijd aan met Fortissimo, dat in een van de finales om een plek in de derde klasse net iets minder was dan VDZ. In Arnhem werd het 2-2, in Ede ging de ploeg van trainer Marcel Tombokan met 1-2 onderuit.
Arnhemse Boys en Fortissimo troffen elkaar dit seizoen al twee keer in de competitie van de vierde klasse F. In december 2013 won Arnhemse Boys de thuiswedstrijd met 4-1 van Fortissimo, maar eind april 2014 was de Edese ploeg in de return de sterkste: 3-2.
Op basis van de eindstand is Arnhemse Boys (60 punten uit 26 duels) tegen Fortissimo (46 uit 26) de favoriet. Schijn bedriegt echter, want door schorsingen en blessures komt de ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños donderdag zwaar gehavend binnen de lijnen.
De winnaar van het duel Arnhemse Boys – Fortissimo speelt op zondag 1 juni in de tweede ronde van de herkansingsreeks tegen de winnaar van de wedstrijd ’t Peeske – Neede. Op maandag 9 juni is de finale.


HERKANSINGSWEDSTRIJDEN OM 1PLAATS IN DE DERDE KLASSE

Eerste ronde, donderdag 29 mei
EMMS – De Tukkers                 (A)
’t Peeske – Neede                     (B)
Arnhemse Boys – Fortissimo    (C)
Sallandia – Groen Wit ’62         (D)

Tweede ronde, zondag 1 juni
Winnaar (A) – Winnaar (D)        (E) 
Winnaar (B) – Winnaar (C)         (F)

Finale, maandag 9 juni
Winnaar (E) – Winnaar (F)
De winaar speelt volgend seizoen in de derde klasse.