Bouwman bezorgt AVW’66 overwinning

3 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 heeft zaterdag in de tweede klasse H een kleine zege behaald op OZC. De ploeg van trainer Scott Calderwood won met 1-0. Roy Bouwman scoorde 10 minuten na de pauze de enige treffer voor de Westervoorters.

Trainer Scott Calderwood sprak na afloop van een moeizame zege van zijn ploeg. “Het tempo lag in de eerste helft veel te laag. Tegen een zeer verdedigende ploeg als OZC wordt het dan lastig”, aldus Calderwood.
AVW’66 kreeg voor rust 2 goede mogelijkheden en claimde nog een strafschop toen Robin van Otegem werd vastgehouden.  De arbiter weigerde de bal op de stip te leggen.
Na de hervatting begon de thuisclub goed. Het tempo lag hoger en de beloning kreeg AVW’66 in de 55e minuut. Roy Bouwman zorgde voor de Westervoortse voorsprong.
“Daarna sloop er angst in de ploeg”, zei Calderwood. “Een tweede goal zou bevrijdend zijn geweest, maar Breagen Vroom, Robin van Otegem en Jair Lucas misten goede kansen. Ik vond onze overwinning wel verdiend, maar we hebben te weinig goed voetbal laten zien.”
AVW’6 staat na de zege op OZC op de derde plaats met 30 punten uit 17 wedstrijden. Sparta Enschede voert de ranglijst aan met 33 punten, maar kwam pas 15 keer in actie.

Uitslagen Tweede klasse H
De Esch – ESA                                     2-2
Drienerlo – Den Ham                          3-0
ASC’62 – Gazelle Nieuwland               4-1
Sparta E – Oranje Nassau                   1-0
Enter Vooruit – Vroomshoopse Boys   1-2
SVVN – Nieuwleuzen                           0-0
AVW’66 – OZC                                    1-0