Bouman pakt brons, goud Van den Bos

31 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Edwin Bouman heeft op het EK korfbal met Tsjechië een bronzen plak veroverd door een 18-11 zege op Duitsland. De Arnhemse bondscoach Jan-Sjouke van den Bos (foto) won goud met Nederland. Oranje was met 25-21 te sterk voor België.

In een afgeladen sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam was Duitsland zondagmiddag geen partij voor Tsjechië. Via een snelle 3-0 voorsprong en een 8-5 ruststand liepen de Tsjechen na de hervatting uit naar een 18-11 zege. Edwin Bouman, speler van Oost-Arnhem, kwam een kwartier voor tijd in het veld bij de Tsjechen en scoorde nog 1 keer.

Na de strijd om het brons traden Nederland en België aan voor de finale. De Arnhemse bondscoach Jan-Sjouke van den Bos leidde Nederland naar de overwinning, maar gemakkelijk ging dat niet. Na een 15-12 ruststand kwamen de Belgen na de pauze terug tot 16-15. De Zuiderburen hielden zich vervolgens even wat meer met de arbitrage dan met het spel bezig, waardoor Nederland kon uitlopen naar 19-15. Het werd nog even spannend toen België 23-20 scoorde, maar verder liet Nederland het niet komen: 25-21.