Bouman op de bank bij winnend Tsjechië

26 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Tsjechië hebben zich op het EK korfbal geplaatst voor de halve finales. Tsjechië won dinsdagmiddag zelf met 18-17 van Catalonië, België hield Portugal door een 32-16 zege op 0 punten.

Edwin Bouman, die tegen Turkije een hele en tegen Wales een halve wedstrijd speelde, kreeg geen speeltijd bij Tsjechië. “Jammer, want ik ben in vorm en wil graag belangrijke wedstrijden spelen”, zei de speler van Oost-Arnhem. “Of ik boos ben? Nee, maar wel teleurgesteld. Maar ik blijf gewoon goed trainen en verwacht dat ik nog wel aan spelen toekom. Tsjechië-Catalonië was ook niet zo’n beste wedstrijd, de afronding was matig.”
Catalonië had in de eerste helft het wat betere van het spel en had ook voortdurend een voorsprong. Bij 8-8 kwam de Tsjechische ploeg even langszij, maar bij rust gingen de Catalanen weer met 10-8 aan de leiding.
Na de hervatting veranderde het beeld van de wedstrijd. Tsjechië kwam bij 14-15 voor het eerst op voorsprong, maar kon die niet vasthouden. Na de reguliere speeltijd stond een 17-17 stand op het bord, waarna een golden goal  de beslissing moest brengen. Ook in de extra tijd gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Het was uiteindelijk invaller Vlastimil Krejci die de strijd in Tsjechisch voordeel besliste.
Boumans vrouw Martina speelde wel de gehele wedstrijd.

België won later op de dag met 32-16 van Portugal. Daarmee is Tsjechië voor zowel Catalonië als Portugal onbereikbaar geworden. Woensdag strijden Begië en Tsjechië om de groepszege. De winnaar van dat duel ontloopt in de halve finale vrijwel zeker topfavoriet Nederland. De halve finales staan voor vrijdag op het programma.

Stand poule F
1. België                    2-6
2. Tsjechië                2-5
3. Catalonië              2-1
4. Portugal                2-0