Bouman: ‘Ik wacht op speelminuten’

26 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Edwin Bouman, korfballer van Oost-Arnhem, speelt met de Tsjechische ploeg op het Europees kampioenschap korfbal.  Speciaal voor ArnhemSports.nl houdt Bouman een dagboek bij. Vandaag aflevering 2.

Dag 4, maandag 25 oktober

Zondag hebben we een hele sterke wedstrijd gespeeld tegen Portugal. Een goed technisch team met snelle heren en goed afrondende dames. De wedstrijd begon met een snelle goal van ons maar daarna nam het team van Portugal heel snel het initiatief. Via 15-11 voor Portugal werd de wedstrijd gelukkig in ons voordeel beslist met 20-17.
Die overwinning hebben we natuurlijk even kort gevierd. Maandag was het de boel opruimen en snel met de bus naar Rotterdam, waar de rest van het toernooi wordt afgewekt. Zelf ben ik via Papendal en Bennekom, mijn woonplaats,  wat later aangekomen.
Rotterdam stond al lekker vast maar in het hotel was de sfeer al goed. In de avonduurtjes hebben we nog wat korte krachttraining gedaan en aan de bar alle mogelijke uitkomsten bediscussieerd. We lagen vroeg in bed, om 11 uur, en hebben de wekker om 7 uur gezet. Want dinsdag is weer een belangrijke dag, Catalonië is ’s middags onze volgende tegenstander. Een concurrent ook. Het is mooi dat we de punten tegen Portugal meenemen in de poule met verder Catalonië en België. In Rotterdam gaat het  voor ons echt beginnen. Na een paar dagen Almelo is Rotterdam met het vernieuwde topsportcentrum weer een stapje vooruit richting ons doel, tweede worden in de poule en dan spelen om de medailles.  Maar we hebben nog niets, daarvoor moeten we dinsdag scherp zijn. Met de conditie en de vorm zit het wel goed, ik wacht op speelminuten….