Bosz: ‘Dit was beachvoetbal’

2 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

“Absoluut belachelijk dat deze wedstrijd is doorgegaan. Dit was beachvoetbal”, zei Vitesse-trainer Peter Bosz (foto) na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg bij ADO Den Haag. Vitesse liep door het verlies de koppositie in de eredivisie mis.

Bosz was voorafgaand aan de wedstrijd met Den Haag-trainer Maurice Steijn al over het veld gelopen. “We zijn samen tot de conclusie gekomen, dat dit veld levensgevaarlijk is”, zei Bosz voor de camera van Fox Sports. “Er was mul zand in de groeven gegooid en tijdens de wedstrijd zag je de spelers ook steeds wegglijden. Dit was beachvoetbal.”

Combineren was op het knollenveld onmogelijk. Bosz: “Het was nu vooral kiezen voor de ‘lange bal’ en hopen dat de ‘tweede bal’ goed zou vallen.”

Zondag wacht Feyenoord in Gelredome en Bosz realiseerde zich dat dit veld voor een grote belasting had gezorgd voor de spelers. “Daar zullen we de komende dagen rekening mee moeten houden. Want iedereen die wel eens op het strand heeft gevoetbald, weet dat zoiets heel anders is dan op een normaal veld.”

Theo Janssen, middenvelder van Vitesse, had ook geen goed woord over voor de Haagse toendra. “Het was niet mijn wedstrijd, maar daar hadden er bij ons meer last van. Je komt om te voetballen, maar als je die knollentuin dan ziet, wil je eigenlijk meteen weer naar huis.”