Bony terug in selectie Vitesse

18 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Achter de gesloten deuren van Gelredome werkte Vitesse vrijdag de voorlaatste training in de aanloop naar het duel met FC Twente af. Mét een fitte Wilfried Bony, die zondag inzetbaar is tegen de Enschedese titelkandidaat.

Bony kwam afgelopen weken met Ivoorkust uit in de strijd om de Africa Cup, waarin het zondag de finale na strafschoppen verloor van Zambia. De aanvaller keerde deze week terug en deed vrijdag tijdens de besloten sessie in Gelredome weer volledig op de training bij Vitesse.
Trainer John van den Brom wilde niets zeggen over de opstelling, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zijn Ivoriaanse spits buiten de ploeg laat. Vitesse pakte zonder Bony in 4 competitieduels slechts 3 punten (1-0 tegen NAC) en toonde in die reeks een schrijnend gebrek aan scorend vermogen.
De wedstrijd tegen FC Twente zal echter geen gemakkelijke opgave worden. FC Twente is niet alleen een belangrijke titelkandidaat, maar ook de historie speelt niet in het voordeel van de ploeg van John van den Brom. In Arnhem won Vitesse voor het laatst van FC Twente in het seizoen 2001-2002. Op 9 maart 2002, bijna 10 jaar geleden, werd het in Gelredome 2-0.
Trainer John van den Brom is echter optimistisch. “Het is een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen”, zie de Amersfoorter voor de camera van Vitesse. “Heracles heeft vorige week de kwetsbaarheid van Vitesse aangetoond. Aan de andere kant won Twente donderdag weer eenvoudig in de Europa League. Maar ondanks ons verlies bij Feyenoord zijn wij met een goed gevoel uit die wedstrijd gekomen. In de groep is er het vertrouwen om Twente aan te pakken.”
Van den Brom kan geen beroep doen op Anthony Annan. Hij keert pas vandaag (zaterdag) terug van de Afrika Cup. Hij verbleef wegens privéomstadigheden langer in Ghana. Piet Velthuizen, donderdag op de training afwezig wegens ziekte, is daarvan hersteld en staat onder de lat.
Vitesse – FC Twente begint zondag in Geldredome om 16.30 uur.