Bonuspunt voor RKHVV, VVO kan achterstand niet meer goedmaken

16 april 2017 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zaterdag in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal een belangrijk punt overgehouden aan het bezoek aan Silvolde: 2-2. De Huissense ploeg nam daardoor verder afstand van Heerenveen en Jos Watergraafsmeer. Die ploegen staan op een plaats die verplicht tot het spelen van nacompetitie om degradatie te ontlopen.

RKHVV speelde bij Silvolde, de ploeg van trainer Dennis van Beukering, een prima eerste helft. De bezoekers kregen ook de beste kansen en daarvan benutte Luuk Pelkman er in de 20e minuut eentje van. Pelkman bekroonde een prachtig passje van Bas Witjes met een fraaie boogbal over doelman Marco Olthuis: 0-1. Na de pauze schoot Silvolde als een komeet uit de startblokken. De snelle gelijkmaker van Wout Blasman (47′) kreeg RKHVV zes minuten later een nieuwe dreun te verwerken. Jaël Krosse krulde de bal over de muur uit een vrije trap in het Huissense doel: 2-1. Het antwoord van de ploeg van trainer Frans Koenen (foto) liet echter niet lang op zich wachten. Vier minuten later zorgde Bas Witjes voor de gelijkmaker: 2-2.
In de slotfase knalde Jaël Krosse de bal uit een vrije trap nog via de lat over en even later was RKHVV nog dicht bij de zege. Nick Stienstra speelde zich knap vrij, maar de bal sprong na zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer in.
Met 33 punten uit 25 duels staat RKHVV op een achtste plaats in de hoofdklasse A. De Meern (33 uit 26), MSC (32 uit 25), De Bataven (32 uit 25) en Hoogland (32 uit 26) staan nog net boven de streep. Heerenveen en JOS Watergraafsmeer staan met 29 uit 26 op nacompetitieplaatsen. Alverna (24 uit 25) en Dieze West (6 uit 25) staan op de plekken die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekenen.

Klik hier voor een interview met RKHVV-trainer Frans Koenen, gemaakt door SportclubSilvoldeTV.

In de derde klasse C verloor VVO in het restant van 67 minuten met 3-1 van Gendringen. De formatie van trainer Mike Angenent moet in het eerder door een blessure gestaakte duel een 1-0 achterstand goedmaken. Het beter voetballende VVO ging op jacht naar de gelijkmaker, maar trog een verdedigend ingestelde tegenstander. Kortom, VVO liep in het mis en zag Gendringen uitlopen naar 3-0. Pas in de slotfase deed Joost baarslag wat terug voor de Velpenaren: 3-1.
Groet gevolgen heeft de nederlaag niet voor VVO, dat op paasmaandag op het eigen sportpark De Pinkenberg aantreedt tegen MvR. Bij een zege neemt VVO afstand van de onderste plaatsen en lijkt degradatiegevaar zo goed als geweken.

Voor SC Westervoort nemen de zorgen in de vierde klasse D toe. De Liemerse ploeg verloor met 3-2 bij ’t Peeske en staat nu op een tiende plaats met 22 punten uit 21 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Kilder, dat op basis van een slechter doelsaldo als elfde is geklasseerd. RKPSC (twaalfde met 20 uit 21), Angerlo Vooruit (dertiende met 16 uit 21) en Etten (veertiende en laatste met 12 uit 21) zitten nog dieper in de ellende. De nummers elf en twaalf spelen nacompetitie, de nummers dertien en veertien degraderen rechtstreeks.
Westervoort speelt paasmaandag (14.30 uur) thuis tegen Doetinchem, dat nog niet is uitgeschakeld in de titelstrijd. Daarna volgen nog de duels met Angerlo Voooruit (23 april, thuis), Etten (30 april (uit), Kilder (7 mei, thuis) en Ulftse Boys (14 mei, uit). 

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL (15 APRIL)
HOOFDKLASSE A
Zaterdag 15 april
De Bataven – JOS W’meer               1-0
Hollandia – Sneek Wit Zwart          2-1
Silvolde – RKHVV                             2-2
SJC – Woezik                                     0-2
Hoogland – Alverna                          2-2  
MSC – De Meern                               2-5

TWEEDE KLASSE I
Zaterdag 15 april
Vorden – Leones                                1-0

DERDE KLASSE C
Zaterdag 15 april
Gendringen – VVO                            3-1

DERDE KLASSE D
Zaterdag 15 april
Milsbeek – Hatert                              1-1 
Vitesse ’08 – Vianen Vooruit           1-0

VIERDE KLASSE D
Zaterdag 15 april
’t Peeske – Westervoort                    3-2
Sprinkhanen – Loil                            1-1

VIERDE KLASSE F
Donderdag 13 april
MASV – GVA                                      2-1   (gespeeld op terrein van GVA)
Zaterdag 15 april
De Paasberg – DVOL                        0-5  

Klik hier voor het programma