Bondscoach: ‘Een goed stel meiden’

26 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Bondscoach Monique Tijsterman is tevreden over de voorbereiding van haar jeugdige ploeg op het EK handbal in Arnhem. De oefencampagne van de dames onder 19 jaar in Spanje en Duitsland zit erop. De conclusie van Tijsterman: “We hebben een goed stel meiden.”

In het Spaanse Vigo werd drie keer verloren, maar was er al een stijgende lijn zichtbaar. ,,Toen verloren we met minimaal verschil, namelijk met maar één doelpunt, van zowel Spanje als Polen’’, aldus Tijsterman. Vervolgens reisde de selectie voor twee oefenduels vanuit thuisbasis Papendal naar Duitsland. Oranje speelde tegen Leverkusen met  31-31 gelijk en won met 30-27 van Borussia Dortmund. Tijsterman: ,,Er valt nog weinig zinnigs te zeggen over waartoe het team tijdens het EK in staat zal zijn. Ik heb al gemerkt dat de meiden er zin in hebben, dat ze voor eigen publiek het beste van hun kunnen willen laten zien.’’
Kort voor het EK speelt Nederland nog één oefenwedstrijd, tegen Spanje op 2 augustus. Om 20.00 uur klinkt in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen het beginsignaal. Het publiek kan dan al kennis maken met de ploeg die tijdens het EK een goed figuur wil slaan.

De Oranje-selectie bestaat uit de volgende speelsters: Loren voor ‘t Hekke, Larissa van Dorst, Tess Wester, Celine Michielsen, Lois Abbingh,  Melissa Wilmsen, Lotte Prak, Sabrina van der Mast, Tamara van der Pijl, Angela Malestein, Sanne Hoekstra, Myrthe Schoenaker, Becky van Nijf, Lynn Knippenborg, Anouk van de Wiel, Estavana Polman.