Blijft OVC ’85 ook op tweede speeldag zonder verliespunten?

28 september 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de tweede speelronde afgewerkt. In de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal wacht AVW ’66 de lastige thuiswedstrijd tegen Valleivogels. Pakt de Westervoortse ploeg de eerste zege of moet het al na twee speelrondes in de achtervolging? En krijgt de flitsende start van OVC ’85 in 3A na de 6-0 zege bij Zelos een vervolg in het thuisduel met Eefde? Kan SC Rheden in 3C van het zondagvoetbal stunten bij titelkandidaat OBW? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G

AVW ’66 – Valleivogels (14.30 uur)
AVW ’66 en Valleivogels, afgelopen seizoen respectievelijk de nummer twee en vier van de ranglijst, zullen ook dit jaar weer meedraaien in de top. Beide ploegen plaatste zich ondanks die hoge klassering vorig seizoen niet voor de nacompetitie.

AVW ’66 opende vorige week met een gelijkspel (1-1) bij Lunteren, Valleivogels startte ijzersterk door met 4-0 te winnen van het gepromoveerde Be Quick Zutphen. AVW ’66 zal er dus alles aan gelegen zijn het duel met Valleivogels in winst om te zetten. Een nederlaag zou de ploeg van trainer Delano Verweij al meteen op grote achterstand zetten.
Prognose: 2-1.

Derde klasse A
OVC ’85 – sc Eefde (15.00 uur)

OVC ’85 startte het seizoen met een overtuigende 6-0 zege bij Zelos. De Oosterbeekse ploeg gaf daarmee meteen haar visitekaartje af.

OVC ’85, dat zich in de zomer flink versterkte, behoort dit seizoen met Dieren en ESA tot de titelkandidaten. De ploeg van trainer Marco Bosch (foto) zal thuis tegen sc Eefde, toch een gevaarlijke tegenstander, geen punten laten liggen.
Prognose: 3-1. Zondagvoetbal
Derde klasse C
OBW – SC Rheden (14.30 uur)
In Zevenaar staat op de tweede speeldag meteen een kraker op het programma. OBW, dat vorig seizoen in 3C als tweede achter kampioen MASV eindigde, is dit seizoen de titelfavoriet. De Zevenaarse ploeg toonde dat al aan in de eerste wedstrijd bij FC Trias: 6-1 winst.

Ook SC Rheden startte met een zege, maar die kwam tegen FC Montferland wat minder overtuigend tot stand: 2-1. De ploeg van trainer Wilco Klop (foto) moest zelfs een achterstand ongedaan maken.
Bij OBW wacht SC Rheden, dat ongetwijfeld in de top gaat meedraaien, een lastige klus. OBW is favoriet en zal in de eerste thuiswedstrijd geen punten laten liggen.
Prognose: 3-1.

VVO – DVV (14.30 uur)
Ted Bronkhorst bezorgde VVO afgelopen zondag met een late treffer vanaf de stip een 2-1 zege bij Ruurlo. Vorig seizoen kon de brigade van trainer Martijn van de Hel pas op de zesde speeldag de eerste driepunter laten noteren.

Tegen DVV hoopt VVO de goede start een vervolg te geven. DVV ging op de eerste speeldag onderuit tegen VVG’ 25 (2-4), dat net als de Duivense ploeg als kampioen promoveerde naar de derde klasse.
De nederlaag tegen VVG ’25 zegt nog niets bij de ware kracht van DVV. De ploeg van trainer Ron Olyslager zou dit seizoen wel eens kunnen gaan verrassen. VVO is dus gewaarschuwd.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
Arnhemia – Doesburg (14.00 uur)
Hoe verwerkt een ploeg een 9-3 nederlaag? Die vraag zal trainer Mo Edan van Arnhemia ongetwijfeld hebben gesteld na het grote verlies in de eerste wedstrijd tegen Groessen.

Drie keer scoren is niet verkeerd, maar wie negen goals incasseert, heeft een defensief probleem. Tegen het sterke Doesburg, dat het seizoen opende met een 2-0 zege op Sprinkhanen, zal de Arnhemse achterhoede opnieuw zwaar worden getest.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het voetbalprogramma.