Blessures bij Swift op vervelend moment

21 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Handbalclub Swift maakt zich al op voor de nacompetitie, die op 10 maart van start gaat. Maar juist nu wordt de jonge formatie geteisterd door blessures van Mike Schoenaker, Pascal Lucassen en Darwin Mus.

Het drietal raakt vorige week geblesseerd tijdens een oefenwedstrijd met het Duitse TV Aldekerk’07. De kwetsuur van Darwin Mus ziet er ernstig uit. Hij zit met zijn linker knie in een brace en lijkt de rest van het seizoen uitgeschakeld. “Het is een bandenkwestie”, vertelt Joop Peters, bestuurslid technische zaken van de Arnhemse eredivisionist. “Ook de knieschijf is even verschoven geweest. Ik verwacht dat eind van de week wat meer duidelijkheid komt over de ernst, want eerst moet de zwelling minder worden.”
Voor het jonge talent Darwin Mus komt de blessure uiterst ongelegen. Hij behoorde tot de selectie van het Nederlands team onder 18 jaar (Youth), die van maandag 20 tot en met woensdag 22 februari een trainingstage afwerkt als voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi dat op 30 maart in Estland begint. Die gaat nu aan Mus voorbij.
De blessures van Mike Schoenaker en Pascal Lucassen lijken minder ernstig. Peters: “Pascal heeft gelukkig niet zijn pols gebroken, maar de muis van zijn hand is zwaar gekneusd. Het is gelukkig niet zijn werparm, maar ik verwacht dat hij er toch een paar weken zoet mee is.”
Mike Schoenaker is ook enkele weken uit de roulatie. Hij liep een verrekking van de buitenband van zijn knie op.
Swift speelt zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen HARO Rotterdam, 1 van de tegenstanders in de nacompetitie. Hellas en Aalsmeer zijn de andere ploegen die Swift treft. De ploeg van trainer Paul Schuurkes begint op 10 maart thuis tegen Aalsmeer, de nummer 4 van onderen. Pas na de laatste speelronde kan het complete wedstrijdprogramma van de nacompetitie in de degradatiepoule worden vastgesteld.