Blessureleed treft spelers van VVO

15 september 2012 | Van onze AS-redactie

VVO, uitkomend in de zondagse klasse 4D, kampt met blessureleed. Trainer Dave de Jong kan voorlopig geen beroep doen op zijn spits Joost Baarslag en middenvelder Sam van den Nieuwenhof.

Joost Baarslag, in de zomer overgekomen van DVV, heeft zijn enkelbanden ingescheurd. De verwachting is dat Baarslag pas over vier weken weer inzetbaar is.
Sam van den Nieuwenhof (17, foto) is langer uit de roulatie. Hij heeft al langer last van een liesblessure en uit een mri-scan is gebleken, dat de middenvelder een scheurtje in zijn lies heeft. “Daar zit nu ook opgezet littekenweefsel bij, waardoor een operatie noodzakelijk is”, zegt Van den Nieuwenhof, die verwacht zeker tot de winterstop te zijn uitgeschakeld.
De blessures zijn een tegenslag voor trainer Dave de Jong. Baarslag is een belangrijke speler, die in de voorbereiding aantoonde een trefzekere aanvaller te zijn. Van den Nieuwenhof, nog een A-junior, veroverde aan het einde van vorig seizoen al een plaats in de Velpse hoofdmacht.
VVO heeft in 4D na twee wedstrijden pas één punt en speelt zondag in Pannerden tegen RKPSC. Dat duel begint om 14.00 uur.