Blessure Suiters klap voor UDI 1896

30 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben zaterdag de uitwedstrijd bij koploper BFC met 35-11 verloren. Vlak na rust viel Clifford Suiters geblesseerd uit. Die klap kwam UDI niet meer te boven.

Aanvankelijk ging de strijd redelijk gelijk op. BFC sloeg een gaatje van drie goals door middel van snelle aanvallen. UDI miste in deze fase te veel open kansen om bij te blijven. Martijn Bodde scoort wel drie keer schitterend uit de rechterhoek. Ruststand 14-7.
De tweede helft begon dramatisch met het uitvallen vam Clifford Suiters. De routinier kreeg weer last van zijn oude knieblessure en zocht meteen de kleedkamers op. UDI bleek zwaar aangeslagen door dit verlies waardoor BFC kon weglopen naar 35-11.
De blessuregolf begint UDI danig parten te spelen. Eerder dit seizoen vielen de basisspelers Silas Vledder, Bas de Wit,  Joris Grob en Arno van Kampen al weg met uiteenlopende blessures. Wieland probeert dat op te vangen met spelers uit het tweede of uit de jeugd. Maar ideaal is het niet. Wieland: “Ook het tweede speelt zijn wedstrijden en heeft ook spelers nodig. Ik hoop dat we in maart weer redelijk compleet zijn. Het is nu op de tanden bijten, leuk is anders. En we staan weer voor een belangrijke week: dinsdag de inhaalwedstrijd bij Snelwiek, zondag de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst (Artemis, red). Die zullen we dus absoluut moeten winnen.”

Scores UDI:  Martijn Bodde 3, Clifford Suiters 3, Edwin Vos 2, Rob de Beijer 1, Jorden Verhaaf 1, Clemens van Osch 1.