Blesssure arbiter, Presikhaaf gestaakt

13 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Het duel tussen Spero en FC Presikhaaf (tweede klasse I) haalde zondag op sportpark de Pas in Elst het einde niet. Door een blessure van de arbiter werd de wedstrijd in de 70ste minuut gestaakt. Spero leidde verrassend met 3-1.

FC Presikhaaf had twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Spero nog met 4-0 gewonnen. Ook nu begonnen de gasten prima aan het duel. Rifat Bugdayci werd in de zevende minuut neergelegd en de aanvaller voltrok vanaf de strafschopstip zelf het vonnis: 0-1.
Balverlies van Mounir Amezrine leidde 10 minuten voor rust een Elster counter in. Een paar tellen later stond de gelijkmakler op het bord: 1-1.”
“Er was zeker sprake van onderschatting en daar had ik de ploeg al voor gewaarschuwd. Spero had nu niets te verliezen en werkte er keihard voor”, sprak Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering.
Vlak na rust kwam de thuisclub zelfs op voorsprong. Doelman Wesley van Hijum van Presikhaaf ranselde de bal na een vrije trap nog wel uit de kruising, maar via de paal viel de bal in het doelgebied. Een aanvaller van Spero reageerde vervolgens alerter dan de verdedigers van Presikhaaf: 2-1.
De bezoekers gingen daarna verbeten op jacht naar de gelijkmaker. “Maar de bal wilde er niet”, sprak Van Beukering, die Spero nog wel zag scoren. “Jara Arends (foto) maakte buiten het strafschopgebied een overtreding, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Er was wel sprake van een doorgebroken speler, maar de overtreding was er 3 meter buiten.” Van Hijum was kansloos bij de strafschop: 3-1.
De scheidsrechter staakte vervolgens het duel. “Hij kon door een kuit- en enkelblessure niet verder. Hij heeft nog geprobeerd een andere scheidsrechter te vinden, maar dat is niet gelukt”, aldus Van Beukering, die met zijn ploeg nog een keer terug moet naar Elst voor de laatste 20 minuten.
“Aan de ene kant vind ik het jammer dat de wedstrijd niet is uitgespeeld, aan de andere kant ben ik blij”, zei Van Beukering. “Nu zijn de rollen omgedraaid en hebben wij niets meer te verliezen. Ik heb er nog wel vertrouwen in, dat we in die 20 minuten nog iets recht kunnen zetten.”

Uitslagen tweede klasse I
Beuningse Boys – Erica ’76           2-4
Varsseveld – DVV                           0-2
Bemmel – DVC ’26                         2-0
Silvolde – Grol                                6-2
Orion – DIO ’30                              7-2
Quick 1888 – Alverna                   0-1
Spero – Presikhaaf                         3-1 (gestaakt)