Bizarre goals in onbesliste topper VDZ – VVO

2 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

VDZ – VVO, de topper in de derde klasse C, eindigde zondag onbeslist: 2-2. Over dat resultaat had niemand het na afloop. Wel over de doelpunten van Achmed Lak (1-1) en Joost Baarslag (1-2).

Na een blessurebehandeling gaf VDZ de bal terug aan VVO. Zo leek het tenminste. Maar als een duveltje uit een doosje ging Achmed Lak achter de bal aan, omspeelde de VVO-doelman en scoorde de gelijkmaker: 1-1. Die actie viel uiteraard helemaal verkeerd bij VVO, dat des duivels was op Lak. Ook binnen de VDZ-gelederen ontstond discussie, maar de routiniers  Pieter Middeldorp en aanvoerder Kars Deutekom beslisten het enige juiste. Vanaf de aftrap kreeg VVO-spits Joost Baarslag vrije doortocht en mocht de bal in het door doelman Jelmer van de Witteloostuijn schieten: 1-2. 
Trainer Habib al Mohsinawi nam het na afloop op voor zijn pupil Ahmed Lak. “Ik dacht dat de bal niet bewust was uitgeschoten door VVO. Net als een paar andere spelers riep ik dus ook om door te gaan. Achmed valt dus niets te verwijten. Pieter en Kars hebben later hun keuze aan mij uitgelegd.”

vvoIn de eerste helft gunde VDZ de tegenstander uit Velp het initiatief. De thuisclub wachtte geduldig op afspeelfouten bij de Velpse ploeg om dan via de snelle tegenstoot toe te slaan. Die tactiek leidde wel tot een paar kansen, maar niet tot doelpunten voor VDZ. VVO kreeg nog voor rust de beloning voor de positieve spelopvatting. Sam van den Nieuwenhof scoorde met het hoofd: 0-1.
Na de hervatting kroop VDZ uit haar schulp en bracht het de defensie van VVO vaker in problemen. De verdiende gelijkmaker viel zeven minuten voor tijd. De mee opgekomen Daan van der Held toonde nog maar eens de voordelen aan van een linkspoot op links. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Ahmed Lak, die heel beheerst tegen de looprichting van de keeper raak knikte: 2-2. Lak haalde het einde van de wedstrijd overigens niet. Kort na zijn treffer kreeg hij voor een futiliteit zijn tweede gele kaart.