Bijzondere editie Bedriegertjesloop

5 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De 28e editie van de Bedriegertjesloop belooft op woensdag 6 juni in Rozendaal een bijzonder evenement te worden. Voor en tijdens de Bedriegertjesloop worden er filmopnames gemaakt voor de trailer van ‘Fotofinish’.

Deze met ‘De Gouden Strop’ onderscheiden thriller van de Oosterbeekse schrijver Jac. Toes wordt verfilmd door de Arnhemse productiemaatschappij NOBS. In het boek spelen hardlopen en hardloopwedstrijden in deze regio, waaronder de Bedriegertjesloop, een belangrijke rol.
De Bedriegertjesloop leent zich bij uitstek als decor voor de filmopnamen vanwege pittige klimmetjes en soms lange afdalingen in een bos- en heiderijke omgeving. Omroep Gelderland wil de film, in 4 delen, in najaar 2013 gaan uitzenden. De organisatie van de Bedriegertjesloop werkt daarom graag mee aan dit Gelderse film- en tv-project .
De Bedriegertjesloop kent twee afstanden: 6 en 11 kilometer. Ook na 28 jaar is deze regionale klassieker nog altijd springlevend en uitdagend. Het is een echte cross. Daarnaast staat de Bedriegertjesloop bekend om zijn gezellige sfeer. De organisatie hoopt daarom dat ook dit jaar weer veel deelnemers uit de regio de weg weten te vinden naar Rozendaal.
De eerste 10 lopers en loopsters per afstand ontvangen een door Jac. Toes gesigneerd exemplaar van ‘Fotofinish’. Voor de winnaars zijn er natuurlijk ook bloemen en een fles wijn.
Alle deelnemers maken, via een verloting op startnummer, kans op een van de vele prijzen welke door onze sponsors ter beschikking zijn gesteld. Daaronder zijn ook 10 door Jac Toes gesigneerde exemplaren van ‘Fotofinish’.
Inschrijven voor de Bedriegertjesloop kan alleen op de avond zelf. Vanaf 18.00 uur zijn de inschrijftafels bij Start/Finish bij de Boerderij in park Rozendaal geopend. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro.
Start en finish zijn in park Rozendaal op 250 meter vanaf de ingang. Door samenwerking met het Geldersch Landschap is het voor de deelnemers mogelijk om dicht bij de start in het park te parkeren en in te schrijven. Op het terrein is ook een mogelijkheid om zich om te kleden. Er is geen douchemogelijkheid.
Het startschot voor de 6 kilometer zal om 19.20 uur gelost worden door burgemeester Klein Molekamp van Rozendaal. De deelnemers aan de 11 kilometer starten om 19.30 uur.

Meer info: www.bedriegertjeslopers.nl


Patrick Weijers (voorgrond, links) schoot in de editie van 2011 als een komeet uit de startblokken en won de 6 kilometer van de Bedriegertjesloop. (Foto: Nico Kooij)