Bestuur MASV staat achter trainer

8 november 2010 | Van onze AS-redactie

Van onze AS-redacteur

Het ene conflict volgt het andere op. Kortom, het is onrustig bij MASV. Voorzitter Ben de Ridder beaamt dat, maar predikt rust. Hij wil de tijd nemen om de problemen te tackelen.

Het laatste incident is het opstappen van de broers Faouzi en Badr Azoum. Of zijn ze door trainer Ton Klijnhout weggestuurd? Volgens Klijnhout zijn ze zelf vertrokken in verband met drukke werkzaamheden, maar er zijn ook geluiden dat Klijnhout het tweetal uit de selectie heeft gezet.
“Wij houden als bestuur aan, wat Ton er over heeft gezegd”, legt Ben de Ridder uit. “En ja, het is onrustig bij de club. Dat is vervelend, maar niet alle verhalen zijn waar. Als bestuur gaan we ons van alles wat er speelt op de hoogte stellen en kijken dan welke visie de juiste is. Dat gaan we in alle rust doen.”
Begin oktober stapte Wesley Rodermond al op na een conflict met zijn trainer en vorige week zondag vloog Patrick Janssen Klijnhout aan, toen Klijnhout de middenvelder tijdens het duel met Groesbeekse Boys wisselde. Ook Janssen is vertrokken.
De Ridder zegt dat het bestuur achter de trainer blijft staan. “Want anders hadden we hem toch al lang kunnen ontslaan? De neuzen moeten dezelfde kant weer op en MASV moet weer een gezonde en gezellige vereniging worden.”
MASV promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse. Voor een groot aantal spelers het sein te verkassen naar de volksclub in Arnhem-Zuid. Klijnhout had aanvankelijk een selectie van 28 spelers, die later is teruggebracht tot twintig. De Ridder: “Logisch dat er dan spelers ontevreden zijn. En ook nu kan de trainer er maar elf opstellen. Hier heb ik begin augustus al met spelers over gesproken. Er kwamen heel veel spelers naar ons toe, maar je weet vooraf dat je niet allemaal in het eerste elftal kunt spelen. Het is ook grote onzin dat wij die spelers zelf hebben gehaald. Dan haal je er toch geen 24?”
De resultaten van MASV in de derde klasse D vallen tegen en ook dat is niet bevorderlijk voor de rust binnen de vereniging. MASV staat met 6 punten uit 9 wedstrijden voorlaatste.
“We hebben er een paar hele goede voetballers bij gekregen, maar accepteren dat je met elkaar uiteindelijk wat tekort komt in deze klasse, is lastig”, zegt De Ridder. “We zijn in razende vaart van de zesde naar de derde klasse gepromoveerd. Afgelopen seizoen zelfs met honderd procent geluk. Toen hebben we ook gezegd: ‘Laten we maar eens kijken wat er gebeurt’. Want als je promoveert wil je er ook voor gaan, maar we lopen tegen grenzen aan.”
Inhoudelijk wil De Ridder niet ingaan op de huidige problemen binnen de selectie. “MASV is geen gemakkelijke club. Dat is duidelijk. Maar zo’n situatie als deze, brengt de club echt niet in paniek. Daarvoor staat er een te sterk bestuur.”