Bestuur Driel gaat rel bij VVO uitzoeken

11 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van Driel stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen bij het duel in Velp tegen VVO, afgelopen zondag. Dat liet Ronald Linsen, bestuurslid van Driel, in een officiële verklaring weten.

Het bestuur van de Betuwse vierdeklasser is echter hoogst ongelukkig met de berichtgeving over het incident rond Jozef Aziz, speler van VVO. Dat ligt volgens Linsen iets genuanceerder dan wat door trainer Hans Liethof van VVO naar buiten is gebracht.
“Het is niet onze gewoonte om te reageren op publicaties, maar als we willens en wetens zo worden neergezet, dan doen we dat wel. Er zijn grenzen en die zijn overschreden”, aldus Linsen, die doelt op de beschuldigingen dat publiek van Driel beledigende en racistische uitlatingen zouden hebben gedaan in de richting van VVO-speler Jozef Aziz.
Linsen wil echter eerst benadrukken dat VVO-Driel een hele leuke wedstrijd was. “Tussen twee fantastische clubs. Laat dat duidelijk zijn. Maar het is Jozef Aziz, die vanaf de eerste minuut door zijn gedrag en door de scheldwoorden die hij heeft gebruikt, de aanleiding is geweest tot reacties vanaf de kant. Ik wil het woord van die ziekte niet gebruiken, maar van een aantal spelers van Driel is directe familie daaraan overleden. Gelukkig hebben de spelers van Driel zich ingehouden. Het gedrag van Jozef Aziz past niet bij een club als VVO. Hij kan in dat geval een voorbeeld nemen aan zijn broertje Rudy, een fantastische voetballer die zich alleen met het spel bezig houdt.”
Linsen wil Hans Liethof verder niet in een kwaad daglicht stellen. “Een aardige vent en een goede trainer, maar in dit geval ziet hij het wat eenzijdig.”
Linsen meldt dat het bestuur van Driel ook het gedrag van de eigen aanhang zal onderzoeken. “Wij zijn niet blij als er dingen vanaf de kant worden geroepen. Wij gaan ook uitzoeken wat en door wie er iets is geroepen en zullen dan onze maatregelen nemen.”