Bestuur De Paasberg neemt maatregelen

26 april 2011 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van De Paasberg neemt naar aanleiding van de massale vechtpartij tijdens het duel bij Dierense Boys maatregelen. Welke dat zijn, wilde en kon voorzitter Marin Moerlie van de Arnhemse club dinsdagavond nog niet zeggen.

“We hebben al een aantal beslissingen genomen, maar zijn als bestuur nog steeds in gesprek”, meldde Moerlie. “Maar het is duidelijk dat wij eventuele maatregelen eerst aan de betreffende personen kenbaar zullen maken. Wij zullen daar niet eerder dan donderdag mee naar buiten komen.”
Moerlie benadrukte nogmaals dat het bestuur van De Paasberg de gebeurtenissen van zaterdagavond tijdens het duel Dierense Boys-De Paasberg ten zeerste betreurt.
De wedstrijd in de vijfde klasse D werd vlak voor tijd bij een 2-1 stand in het voordeel van Dierense Boys gestaakt. Nadat arbiter Kupper Joey Wernke van Dierense Boys en Melvin Versteegen van De Paasberg met rood van het veld had gestuurd, ontstond een massale vechtpartij, waarbij spelers en publiek betrokken raakten. In alle tumult zag Kupper daarna dat aanvoerder Romario van Beek en de al gewisselde Mauricio Hol, beiden van De Paasberg, zich tijdens de schermutselingen ook niet onbetuigd lieten en maakte daarvan melding op zijn rapport.