Beslist AVW ’66 tegen ESA de titelstrijd?

4 maart 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde ingehaald. In de derde klasse A staat de kraker AVW ’66 – ESA op het programma. De hamvraag: wordt de competitie zaterdagmiddag op sportpark Hamerden in Westervoort beslist? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

 

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
AVW ’66 – ESA (15.00 uur)
Na het afhaken van Veluwezoom gaat de titelstrijd in 3A nog tussen twee clubs: AVW’66 en ESA. De Westervoortse ploeg is koploper met 39 punten uit 14 duels, ESA volgt met 34 uit 14. Een zege van AVW ’66 betekent dat de formatie van trainer Wouter van der Ent (foto linksboven) een gat slaat van 8 punten en dat is dan niet meer te dichten. Bij een zege van ESA is de titelstrijd weer open, maar veel punten zullen beide ploegen in de rest van de competitie niet laten liggen.
ESA bracht AVW ’66 dit seizoen op de eerste speeldag de enige nederlaag toe (2-0), de Westervoorters wonnen vervolgens dertien keer op rij. De Arnhemse ploeg van trainer Peter Gerritsen (foto rechts) is als enige nog ongeslagen, maar vier gelijke spelen hebben ESA (voorlopig?) op het tweede plan gezet.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse A
AZ 2000 – Nijmegen (14.00 uur)
AZ 2000, koploper in 4A met 31 uit 14 schudde twee weken geleden De Paasberg af in de strijd om de titel. De ploeg van trainer Patrick Baltus versloeg De Paasberg op vreemde bodem met 4-2 door doelpunten van Julian Breeveld (2), Yancey Baars en Lorenzo Arends. In 4A is behalve AZ 2000 alleen Excelsior Zetten(28 uit 14) nog als kampioenskandidaat over. Voor de Arnhemse ploeg is het zaak niet onnodig punten te laten liggen. Nijmegen is een ploeg die nog wel een voor een stuntje wil zorgen. Daar weet trainer Patrick Baltus van AZ 2000 alles van, want de heenwedstrijd eindigde in 5-5. AZ 2000 is dus gewaarschuwd.
Prognose: 4-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse D
SML – Groesbeekse Boys (14.00 uur)
Met Groesbeekse Boys heeft koploper SML (37 uit 14) nog een appeltje te schillen. De ploeg van trainer Roberto Straal (foto) verloor op de eerste speeldag met 3-2 in Groesbeek, maar bleef daarna ongeslagen. Alleen Millingen kon de Arnhemmers nog een keer beroven van 2 punten (2-2).
SML speelde al achtmaal thuis en won alles. Sportpark De Bakenberg is dus een onneembare vesting. Bij een zege houdt SML achtervolger Union (33 uit 14) op minimaal 4 punten.
Prognose: 2-0.

Vijfde klasse F
Arnhemia – Aerdt/Carvium (14.00 uur)
Voor Arnhemia is de thuiswedstrijd tegen Aerdt /Carvium van groot belang. De ploeg van trainer Marco Bosch (foto)moet winnen om mee te blijven doen in de strijd om de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Aerdt/Carvium staat nu vierde met 22 uit 13, Arnhemia is achtste met 18 uit 14. Na het ongelukkige verlies bij Veluwezoom (2-1, twee weken geleden) aast Arnhemia op revanche.
Prognose: 2-1.

 

Elsweide – Veluwezoom (14.00 uur)
Veluwezoom, koploper met 37 uit 14, richt zich op de titel, maar kan zondag ook de tweede periodetitel in de wacht slepen. In die tweedeperiode gaat de ploeg van Youssef Aaroub aan kop (18 uit 6, doelsaldo plus 17). Elsweide is de achtervolger (15 uit 6), maar is op basis van het doelsaldo (plus 5) al kansloos. In deze klasse is CHRC, winnaar van de eerste periodetitel, de enige bedreiger van Veluwezoom. De ploeg uit Heelsum heeft 32 uit 14, SDZZ staat met 27 uit 14 en is kansloos in de titelstrijd.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het voetbalprogramma