Beslissingsduel SML om periodetitel

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

SML speelt in de derde klasse C tegen WVV’34 een beslissingswedstrijd om de eerste periodetitel. Beide ploegen staan na 8 wedstrijden op 16 punten en hebben ook hetzelfde doelsaldo: plus 10. SML won zondag met 4-2 van FC Trias.

SML verkeerde na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Trias in de veronderstelling dat de eerste periodetitel binnen was. SML heeft een doelgemiddelde van 20-10 en WVV’34 van 19-19. Op basis van dat ene meer gescoorde doelpunt meende de Arnhemse club de eerste periodetitel te hebben binnengehaald, maar in de reglementen van de KNVB staat dat er bij een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo een beslissingswedstrijd wordt gespeeld.
Trainer Bert Hendriks van SML sprak na afloop van de wedstrijd tegen FC Trias niettemin van een ‘Super Sunday’ voor zijn ploeg. “WVV’34 en Neede hebben verloren en daardoor staan wij aan kop.”
Dat SML nog een beslissingswedstrijd om de eerste periodetitel uit het vuur zou slepen had Hendriks zondagmiddag om 4 uur niet meer verwacht. “Ik hoorde toen dat WVV’34 had verloren en FC Trias had bij ons net de stand op 2-2 gebracht. Wij waren toen even rijp voor een nederlaag”, vertelde Hendriks.
SML moest met twee goals verschil winnen om gelijk te komen met WVV’34. Op sportpark de Bakenberg stond zondagmiddag vijf minuten voor tijd nog een 2-2 stand op het bord, toen Fatih Sprenkel van SML een voorzet losliet. Via de binnenkant van de paal en de doelman zou de bal volgens arbiter Adrie van der Beek de doelijn zijn gepasseerd: 3-2. In de 88e minuut barstte het feest los. Ahmed Lak rondde na goed doorzetten koelbloedig af: 4-2.
In de eerste helft had Ahmed Lak de thuisploeg in de 10e minuut ook al op 1-0 gezet. Na de snelle gelijkmaker zorgde Robin van Woerkom op slag van rust voor 2-1. Halverwege de tweede helft maakte FC Trias voor de tweede keer gelijk. Doelman Michel Bos was kansloos op een ferme uithaal van een speler van FC Trias.
SML vierde na afloop een feestje, maar dat was dus te vroeg. Niettemin was Hendriks trots op zijn jonge ploeg. “Met al die jonge spelers hebben we het toch weer op de rit. We wilden goed meedoen en eerst weg zien te blijven van de degradatieplaatsen. Maar we blijken ons met de bovenste ploegen te kunnen meten.”

Derde klasse C
Neede – VDZ                  1-4
Brummen – Eibergen      3-4
Ruurlo – Doetinchem      1-1
VIOD – WVV ’34              3-2
Pax – Vorden                  0-0
SML – FC Trias                4-2