Benjamir Jansen: ‘Het is me gelukt een bom in de bomen te slaan’

28 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Een intensieve week met 2 winstpartijen tegen Hazenkamp en UVV 2 en 1 uitglijder tegen PSV levert Arnhem Rhinos een keurige derde plaats op. Rhinos staat op 14 punten uit 9 wedstrijden. En er is uitzicht op meer. De Grizzlies uit Zoetermeer staat eerste met 18 punten uit 10 wedstrijden. De Red Caps uit Leusden volgen met 16 punten uit 11 wedstrijden. Op zaterdag 6 juli staat de uitwedstrijd tegen Grizzlies op het programma. Een uitgelezen moment om een aanval op de top te doen. Benjamir Jansen constateert verheugd: ”Het kampioenschap is nog in zicht”.

Bom in de bomen’

De jonge ploeg van UVV 2 uit Utrecht was niet echt opgewassen tegen de Arnhem Rhinos. De Utrechtse pitcher liet een aantal keer 4 wijd noteren, waardoor de Arnhemmers al in de eerste slagbeurt uit konden lopen naar een 3 -0 voorsprong.  Deze voorsprong werd in de loop van de wedstrijd met enkele fraaie honkslagen gestaag uitgebouwd. Dat Arnhem Rhinos over een brede slagploeg beschikt blijkt wel uit het feit dat Gilmer Lampe in deze wedstrijd van start ging met drie keer een honkslag.  Lampe, voormalig hoofdklasse speler en meervoudig speler van Team Kingdom of the Netherlands, heeft na een pauze van twee jaar de handschoen weer opgepakt. De outfielder: “Als outfielder moet je voortdurend alert zijn. Een goede fielder ziet aan de manier waarop de bal geraakt wordt waar de bal terecht komt en gaat daar op de meest efficiënte manier naar toe. Als er met een houten knuppel geslagen wordt heeft de bal meer ‘drive’ dan met een aluminium knuppel.”

Na de  7e inning stond het 12-1 voor Arnhem Rhinos. Dat betekende dat bij een verschil van meer dan 10 punten de merci rule in werking trad. Daarmee was de ploeg uit Arnhem met 12-1 winnaar van de wedstrijd. Voor de tweede keer deze week was Rhohendley Keyzer de winnend werper. Zijn veld ondersteunde hem goed onder andere door een fraai uitgevoerd dubbelspel tussen het tweede en eerste honk. Bij de Arnhemse slagploeg sloeg Benjamir  “Bencho” Jansen zijn eerste homerun van het seizoen: “Het is me toch nog wel gelukt om een bom te slaan in de bomen ”, was zijn opgeluchte reactie. En hij beloofde dat er nog meer zullen volgen.

Gilmer Lampe
Gilmer Lampe speelde achtereenvolgens bij de Seattle Mariners (Minor league), hoofdklasser UVV uit Utrecht, L&D Amsterdam Pirates en Fortitudo Bologna in Italië. Spelend voor de Amsterdam Pirates werd hij meerdere keren voor het “Team Kingdom of the Netherlands” geselecteerd. In Italië won hij met zijn team de Italiaanse beker. Hij sloot zijn carrière twee jaar geleden af om zich op zijn maatschappelijke carrière als zelfstandig fysiotherapeut te richten . Maar het honkbal blijft hem trekken. Sinds een paar weken is hij lid van Arnhem Rhinos, want “Ik vind het spelletje nog steeds heel leuk. Ook op een lager niveau dan de hoofdklasse wil ik nog steeds het beste uit mijzelf halen. Ooit wil ik zelf jonge spelers gaan ontwikkelen als coach en hen laten ervaren wat ik zelf heb mogen meemaken” Hij hoopt dat zijn zoon (4 ) ook voor een honkbal carrière kiest.

Jacht op kampioenschap

De honkslagen van de Arnhemse slagploeg zullen nodig zijn om het kampioenschap te behalen. Jansen, : “Het kampioenschap is nog steeds in zicht”. Maar eerst moet er aanstaande zondag tegen de Ducks uit Boxtel gespeeld worden. Coach Raynard Sophia: ”Ik verwacht dat we tegen de Ducks zondag weer gewoon lekker gaan honkballen en de vorm van de afgelopen twee wedstrijden voortzetten”. Daarna volgt zaterdag 6 juli de uitwedstrijd tegen koploper Grizzlies. Om kampioen te worden is winst in Zoetermeer noodzakelijk.

Tekst: Wilfrie Koekkoek

Foto’s Slagbeurt Arnhem Rhinos, foto Arnhem Rhinos

Gilmer Lampe in het shirt van Team Kingdom of the Netherlands, foto Rob Jelsma