Beloning blijft uit voor sterk RKHVV

25 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHHV speelde zondag in Meppel tegen Alcides een prima wedstrijd, maar moest zonder punten terug naar Huissen. De ploeg van trainer Frans Koenen (foto) verloor het duel in de hoofdklasse C met 3-2.

RKHVV kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand. Binnen 10 minuten stond het na een vloeiende Meppelse aanval 1-0. De gasten herpakten zich en kregen via topscorer Wessel van der Horst (redding keeper) en Branco de Kock (paal) 2 goede kansen. Het geluk ontbrak en na ruim een half uur leek de Meppelse missie voor RKHVV al kansloos. Een foutieve breedtepass in de defensie leidde de tweeede treffer van Alcides in. Doelman Ruben te Witt, vervanger van de geblesseeerde Fabian Philips, was kansloos: 2-0.
Kort na rust veranderde alles. Branco de Kock werd binnen het strafschopgebied aangetikt en Shutlan Axwijk benutte voor RKHVV de strafschop: 2-1. “Dat was het breekpunt in de wedstrijd”, vertelde RKHVV-trainer Frans Koenen na afloop. “Want de veroorzaker van de strafschop kreeg ook rood, waardoor Alcides met 10 man verder moest. Daarna was er nog maar één ploeg die voetbalde en dat waren wij.”
In de 52e minuut werd het al gelijk. Wessel van der Horst was de maker van de Huissense treffer. Erg lang beleefde RKHVV geen plezier aan die gelijke stand. Bij een vrije trap leek doelman Ruben te Witt de bal gemakkelijk te kunnen vangen, maar die gleed door zijn handen in het doel: 3-2.
RKHVV kreeg ook daarna nog voldoende mogelijkheden. Wessel van der Horst, Angelo Siep, Nick Lentjs (lat) en Jop van Steen (paal) hadden echter geen geluk bij de afwerking.
Voor RKHVV breken er nu spannende tijden aan, want de ploeg komt steeds meer in degradatienood.

Hoofdklasse C
Rigtersbleek – Babberich/Liemers    1-1
Alcides – RKHVV                              3-2
Sneek – Longa’30                            6-0
Juliana’31 – Be Quick 1887              0-2
NEC – Rohda R                                0-0
Hoogeveen – MSC                           4-0