Belangrijke zege Arnhemse Boys

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys Schuytgraaf heeft in 3D een belangrijke zege behaald. Door een doeltreffende kopbal van Emre Guzelj, vlak voor rust, won de ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos de thuiswedstrijd tegen WAVV met 1-0.

Arnhemse Boys nam door die zege afstand van de 2 onderste ploegen, Fortissimo en MASV. Fortissimo verloor thuis met 3-1 van rood Wit, MASV ging bij Blauw Wit met 2-1 onderuit. De voorsprong van Arnhemse Boys op Fortissimo bedraagt 7 punten, op MASV 10. “We zijn de 2 onderste ploegen kwijt”, sprak Gil Muinos. We moeten nu aansluiting proberen te vinden met de middenmoot.”
Tegen WAVV kende de thuisclub een uitstekend eerste half uur. Grote kansen voor onder anderen Yasmine Aligajic, Emre Guzelj en Alex Kwieman bleven echter onbenut. “Als je in zo’n fase 2 keer scoort, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker”, zei Gil Muinos.
In het laatste kwartier voor de pauze kwam Arnhemse Boys zelf onder druk te staan. Vreemd genoeg scoorde de thuisclub toen wel. Emre Guzelj schatte in de 40ste minuut een prima voorzet van Alex Kwieman goed in en kopte raak: 1-0.
In de tweede helft is Arnhemse Boys niet meer in problemen geweest. “Mede door het slechte en zware veld was van goed voetbal toen geen sprake meer”, meende Gil Muinos. “Maar het was voor ons vooral zaak de 3 punten binnen te slepen. Dat is gelukt.”

Uitslagen 3D
Arnhemse Boys – WAVV               1-0
Woezik – Hatert                              1-2
Fortissimo – Rood Wit                  1-3
Union – Leones                              1-4
Blauw Wit – MASV                           2-1
Groesbeekse Boys – Trekvogels 0-2