Belangrijke punten handballers UDI

16 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben zondag een uiterst belangrijke overwinning behaald in de Regioklasse B. De Arnhemse ploeg versloeg Hastu met 22-19 en raakt verder weg van de onderste plaatsen.

Trainer Fred Wieland was zeer ingenomen met de winstpunten: “Ik ben daar echt ontzettend blij mee. Ik wil niet zeggen dat we subliem gespeeld hebben, maar de ploeg was zeer strijdvaardig. Richard van de Berg bijvoorbeeld heeft als een tijger gekeept, Clemens van Os was heel erg goed, wat ook gold voor Niels Brakenhoff uit het tweede. Maar UDI was vooral collectief ijzersterk. Daarom mogen we optimistisch naar het verdere verloop van de competitie kijken. Volgende week wordt heel belangrijk: dan spelen we uit tegen Loreal 2, de nummer voorlaatst. Twee ploegen degraderen. Als we daar een goed resultaat neerzetten, kunnen we een mooi gat slaan.”

UDI 1896 moest het zondag doen zonder Joris Grob die met een schouderblessure kampt, een fikse aderlating, vond Fred Wieland. De trainer had een offensief dekkingssysteem doorgevoerd, wat een goed effect had op het UDI-spel. Afgezien dan van de beginfase, want de ploeg had na een kwartier nog maar twee keer gescoord (2-5). De Arnhemmers herpakten zich echter prima. De ploeg stond bij rust met 10-8 voor, zag Hastu daarna nog wel bijkomen, maar sloeg in de slotfase toe. Wieland: “Vorige week (26-26 thuis tegen Jupiter, red)  verspeelden we een punt omdat we te geforceerd waren, we wilden het te goed doen. Nu was er veel meer vertrouwen.”
Voor Bas de Wit liep het minder goed af. Hij liep een behoorlijke enkelblessure op en is volgens Fred Wieland enkele weken uit de roulatie.
UDI is na de winst gelijk gekomen met Internos 2 op de gedeelde achtste plaats met 9 punten uit 11 wedstrijden.

Scores UDI: Clemens van Os 4, Clifford Suiters 4, Bas de Wit 4, Martijn Bodde 3,  Niels Brakenhoff 3, Edwin Vos 2, Hans de Wit 1, Rob de Beijer 1.