Bekerzege E&A, rentree Koehorst

14 november 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van E & A hebben zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van de landelijke beker. De Arnhemse ploeg won met 25-14 bij Heeten. Keepster Hilde Koehorst maakte haar rentree.

In het bekerduel met hoofdklasser Heeten was Hilde Koehorst er na een half jaar blessureleed (knie) weer voor het eerst bij. De Arnhemse keepster bleek haar vak nog prima te verstaan. Ze stopte drie strafworpen en kwam twee keer als overwinnaar uit de strijd bij een break.
Tegenstander Heeten speelt niveau lager en dus was E&A aan haar stand verplicht om te winnen. De Arnhemse ploeg begon de wedstrijd wat stroef (2-0 achterstand), maar uiteindelijk trokken de gasten de stand weer recht: 5-5.
Vanaf dat moment was E&A warm gespeeld en liepen de bezoekers uit naar ruststand van 7-13. Na rust vergrootte E&A de voorsprong naar 8-17, maar kreeg toen door enkele tijdstraffen en een aantal breaks vier goals om de oren: 12-17. Daarna was E&A weer scherp en speelde het de wedstrijd gedisciplineerd uit: 14-25 winst.
Bij E&A ontbrak Lynn Schoenaker, omdat ze het niet redde met werk en Jasha Farkas deed ook niet mee door een blessure (hielspoor).
Zaterdagavond speelt E&A weer competitie en gaat het in de tweede divisie B in Voorhout op bezoek bij Foreholte.  

Doelpunten AAC 1899: Roos Beljon 5, Eva de Munnik (foto) 4, Naomi Brunekreef 4, Sabine Hommersom 3, Dione Housheer 3, Anneke van Oel 3, Robin Verkroost 2, Daphne Klokgieters 1.