Bekerwinst Presikhaaf en Arnhemia

16 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft dinsdag in de poulefase van het bekertoernooi veel moeite gehad met Eldenia. De tweedeklasser moest eerst een 0-2 achterstand goedmaken, alvorens het met 5-2 van de vierdeklasser kon winnen. Arnhemia versloeg AZ 2000 met 4-1. In Oosterbeek won zaterdagderdeklasser Ostrabeke met 6-2 van zondagvierdeklasser SDOO.

Poule 12
FC Presikhaaf-Eldenia 5-2.
FC Presikhaaf had de handen meer dan vol aan Eldenia. De vierdeklasser nam zelfs brutaalweg een 2-0 voorsprong door Bryan van Schooten en Vincent Saenen. Daarna trok de tweedeklasser de zaken recht. Shiwan Hamdaziz (2), Mimoun Eloisghiri (2) en Jahrai Veldt scoorden. Richard Valkenier miste nog een strafschop voor Presikhaaf.

AVW’66-Spero 2-2.Scott Calderwood, de nieuwe trainer van AVW’66, was niet te spreken over de prestatie van zijn elftal in het bekerduel met Spero. De Westervoortse ploeg verspeelde na rust een 2-0 voorsprong. Na 90 minuten stond een 2-2 eindstand op het bord.
“Het was dramatisch, ver onder de maat”, oordeelde Calderwood, die zijn ploeg voor rust door Robin van Otegem en Bjorn Couperus een 2-0 voorsprong zag nemen. “De eerste helft was nog redelijk, maar de voorsprong had toen groter moeten zijn. De tweede helft was onacceptabel. Te weinig beleving, een collectief falen.”
Calderwood beschouwde de matige tweede helft wel als een incident. ”Natuurlijk kan zoiets beter nu gebeuren dan in de competitie, maar we moeten het nu weer snel oppakken. Ik pleit ook mezelf niet vrij, want ik ben onderdeel van de ploeg.”

Poule 38
Bennekom 2-SML 3-0.

Poule 39
Ostrabeke-SDOO 6-2.
Een ‘nuttige oefenwedstrijd’, vond Ostrabeke-trainer Marcel Tombokan. “Een aantal spelers is nog met vakantie, pas op 30 augustus heb ik de groep compleet. Veel conclusies kunnen we dus niet aan de wedstrijd vastknopen.” Voor Ostrabeke scoorden Mick Loos (2), Wesley Valkhof (2), Victor de Kok en Koen Vermooten.

WAVV – VVO 2-2.
De bezoekers, onder leiding van de nieuwe trainer Dave de Jong, hadden in de eerste helft weinig in te brengen. De 2-0 voorsprong van WAVV was een prima afspiegeling van de krachtsverhouding.
Na rust gaf een ander VVO te zien en werd het ineens een wedstrijd. Sander Beek, vorig seizoen nog spelend in VVO A1, knalde een kwartier voor tijd van 25 meter raak: 2-1. Dat het geen toevalstreffer was, bewees Beek in de laatste minuut. Hij herhaalde het kunststukje van daarvoor, waardoor VVO als morele winnaar van het veld stapte. Beste man bij VVO was linksback Walter Brouwer.

Poule 78
Worth Rheden – Eendracht 2-2.
Wodanseck – MASV 0-2.

Poule 79
Elsweide (zo) – Duno 3-2.

Het zondagelftal van Elsweide maakte na rust een 2-0 achterstand nog goed. Na de 1-2 van Badahir Arabici zorgde Stanley Kappen met 2 treffers voor een enorme feestvreugde bij Elsweide: 3-2.
CHRC – EMM 2-1.

Poule 80
OBW-SC Oranje 3-0.
GVA – RVW 3-0.

Poule 81
DVOV – ESCA (zo) 2-3.
Voor ESCA was het officieel een uitwedstrijd, maar het duel werd op Valkenhuizen gespeeld. ESCA leidde bij rust met 1-0 door een treffer van Mustafa Toprak, maar na de hervatting waren de rollen door 2 Velpse treffers ineens omgedraaid: 2-1. Alatin Buysari werd de ‘man of the match’ door nog 2 keer voor ESCA te scoren: 2-3.

SC Oranje (za) – OVC’85 3-0.
OVC’85 was niet bij machte SC Oranje bij te benen. “We hadden precies 11 man, waarvan er 3 nog niet hadden getraind”, vertelde OVC-trainer Peter van den Borden. “Behoudens het eerste half uur liep het van geen kant. Na rust is er nog wel voor geknokt, maar speltechnisch kwamen we nog tekort.
SC Oranje leidde bij rust al met 3-0.

Poule 82
AZ 2000 (zo)-Arnhemia 1-4.

Voor Arnhemia scoorden Frank Dibbets, Maikel Peters, Mitch Jurriëns en Ferhat Gökdemir. Voor AZ 2000 was Raymile Grot de doelpuntenmaker. Scheidsrechter Ten Westenend viel in de rust uit met een blessure. Hij werd vervangen door de toevallig aanwezige Toon Hartemink, hoofd jeugdscouting van VItesse en KNVB-lid. Hartemink over zijn optreden: “Beide trainers waren tevreden.”
ESCA (za) – SC Doesburg 3-1.
ESCA had het ondanks een 3-1 zege niet makkelijk met Doesburg. Doelpunten bleven lang uit op Valkenhuizen. Uiteindelijk opende Tim Houweling de score vanaf de 11-meterstip, 1-0. Net nadat Doesburg vervolgens de lat had geraakt, gooide Ruben van Cooten de wedstrijd op slot door de 2-0 binnen te schieten. Nadat Doesburg nog een aansluitingstreffer had gemaakt, was het wederom Van Cooten die met een schitterende stift de 3-1 maakte.

Poule 83
De Paasberg-Veluwezoom 2-2
Volgens De Paasberg-trainer Ton Klijnhout had zijn ploeg met grote cijfers kunnen winnen. Maar De Paasberg miste te veel kansen om succes te hebben. De ploeg kwam wel twee keer op voorsprong, de eerste keer door Murat Senyer, de tweede keer door Maikel Weggemans. Beide keren maakt Mohammed Alkan gelijk. Klijnhout: “De Paasberg heeft een goede wedstrijd gespeeld. Dat geeft hoop voor de toekomst.”
SDZZ-AZ 2000 (za) 3-3.

Poule 84
MvR – ’t Peeske 2-0.
Westervoort – Aerdt 6-0.