Bekerverlies Swift komt hard aan

21 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onz e AS-redactie

De handballers van eredivisionist Swift liggen uit de landelijke beker. De Arnhemse ploeg verloor woensdag in het Drentse Rolde met 21-20 van Unitas, de nummer twee in de tweede divisie A. Dario Polman bleef door een enkelblessure aan de kant.

Voor Swift betekende dit een hele slechte generale met het oog op de start van de nacompetitie, waarin de formatie van trainer Paul Schuurkes zaterdag in Den Haag al eerste Hercules treft. “De knop moet dus weer heel snel om. Daar zullen we moeten knallen”, vertelde Dario Polman.
Polman bleef in Rolde aan de kant door een enkelblessure. “Ik ben dinsdag op de training weer door mijn enkel gegaan. Ik had misschien kunnen spelen, maar ben uit voorzorg aan de kant gebleven. Ik ga er vanuit dat ik zaterdag haal”, aldus Polman, die zijn ploeggenoten vanaf het begin zag ploeteren in Rolde. “We hebben de gehele wedstrijd, op een stand van 7-8 na, achter gestaan. Er werd zonder hars gespeeld, maar dan nog. We hebben collectief gefaald.”
Vooraf was gewaarschuwd voor onderschatting. Polman: “Hoewel we wisten dat het lastig zou worden heerste er toch een gevoel van ‘dit varkentje wassen we wel even’. Unitas had maar een kleine kans, maar die hebben ze wel met beide handen aangegrepen.”
Bij rust leidde Unitas al met 12-8. In de slotfase kwam Swift nog wel terug, maar toen was het al te laat. “Bij 21-20 hadden we in de laatste 20 seconden nog de bal. Er werd ook nog gescoord, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding. Daarna stonden er nog maar 3 seconden op de klok. Dit is heel zuur, want we waren heel verder gekomen in de beker”, aldus Polman.