‘Rijswijkse trein’ dendert in beker over Arnhem Eagles heen

18 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

Voor de basketballers van Arnhem Eagles zit het landelijke bekertoernooi er na twee rondes op. De ploeg van trainer René Heeres was in de eigen sporthal De Omnibus niet opgewassen tegen een ijzersterk Lokomotief, dat uitkomt in de promotiedivisie. De Rijswijkse trein kwam pas bij 51-96 tot stilstand.

Arnhem Eagles had gehoopt te kunnen stunten, maar nadat de thuisploeg het sterke Lokomotief in het eerste kwart nog redelijk had kunnen bijbeben (20-25), liep de score in het tweede kwart snel op. “Met sterk collectief spel van Lokomotief werd onze defensie tot wanhoop gedreven”, vertelde center Guido Groenendijk, topscorer bij de thuisploeg met 14 punten. “Ook de bankspelers van de bezoekers deden nog een duit in het zakje.”
Bij rust leidde Lokomotief met 53-31 en was het duel gespeeld. Na de pauze denderde de Rijswijkse trein door en kreeg Arnhem Eagles nooit de kans ook maar enigszins terug te komen in de wedstrijd. “We leunden ook te veel op de individuele actie en kregen het niet voor elkaar een ‘extra pass’ te geven”, zei Groenendijk. “Het vierde kwart was slechts een formaliteit.”
Na de bekernederlaag kan Arnhem Eagles zich weer volledig richten op de competitie. In de tweede divisie B staat de Arnhemse ploeg na twee gewonnen en één verloren duel met 4 punten op de vierde plaats. Komend weekeinde is Arnhem Eagles vrij. Op zaterdag 29 oktober staat in de Arnhemse sporthal De Omnibus de wedstrijd tegen Racing Beverwijk, de nummer acht op de ranglijst met 2 punten uit 4 duels, op het programma. De aanvang is 19.00 uur.

Landelijke beker
Tweede ronde
Arnhem Eagles – Lokomotief 51-96 (31-53). Kwartstanden: 20-25, 11-28, 12-20, 8-23.
Topscorers Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 14, Andrew Blackmon 13, Bram Sieben 8, Nour Yaaqobi 7.

Competitie
Tweede divisie B
Vrijdag 28 oktober
Hoofddorp – Binnenland
Zaterdag 29 oktober
Arnhem Eagles – Racing Beverwijk (19.00 uur, De Omnibus)
Red Stars – Landstede ZAC
Dreamfields Dolphins – Triple Threat
Zondag 30 oktober
Limburg – Almere

Stand
Akrides                4-8
Binnenland         4-8
Red Stars             4-6
Arnhem Eagles   3-4
Hoofddorp          3-4
Landstede ZAC  4-4
Limburg              3-2
Beverwijk            4-2
Dolphins             4-2
Almere                3-0
Triple Threat      4-0