Bekertoernooi ten einde voor Wevoc

21 december 2010 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Wevoc liggen uit het bekertoernooi. De Westervoortse ploeg ging in de derde ronde na een enerverend duel onderuit tegen WSV uit Warnsveld: 1-3 (23-25, 33-35, 25-22, 13-15).

Wevoc-WSV was een duel met een geschiedenis. Afgelopen seizoen was WSV de tegenstander in de zinderende finale om promotie naar de regiodivisie. De zege ging toen naar de Wevoc, dus maandagavond had WSV in de Westervoortse sporthal De Pals nog iets goed te maken.
In de eerste set was van beide kanten van goed volleybal geen sprake. Uiteindelijk trol WSV, dat in de promotieklasse opnieuw in de bovenste regionen staat, de eerste set naar zich toe: 23-25.
“We liepen er telkens achteraan. Als we na een achterstand weer bijkwamen, maakten we vervolgens onnodige fouten en lieten we de tegenstander weer weglopen”, analyseerde trainer Rob Klooster (foto) van Wevoc na afloop.
De tweede set verliep bijna identiek aan de eerste, maar nu kreeg Wevoc, net als de tegenstander, nog een aantal setpoints. Het was een loterij, WSV won de set met 33-35.
Klooster paste twee wissels toe en de thuisploeg voelde dat er nog wat te halen viel. Na een slecht begin begon het een beetje te draaien en maakte WSV fouten, die ze in de voorgaande sets niet maakten. De set ging dan ook naar Wevoc: 25-22.
“Alles was toen nog mogelijk, maar we begonnen dramatisch aan de vierde set”, sprak Klooster na afloop. “We maakten veel fouten en daarmee verdween het geloof in een overwinning.” WSV won de vierde set met 25-13.
Voor Wevoc zit het bekertoernooi er nu op en kan de ploeg zich volledig gaan richten op de competitie. De Westervoortse ploeg hervat de competitie in de regiodivisie op zaterdag 8 januari (aanvang 18.00 uur) met een thuiswedstrijd tegen Time Out’75. “We zullen alle zeilen bij moeten zetten om ons te handhaven”, keek Klooster al vast vooruit naar de tweede helft van het seizoen.