Bekertoernooi ten einde voor SML A1

30 maart 2011 | Van onze AS-redactie

SML A1 ligt uit de strijd om de KNVB-districtsbeker Oost. De Arnhemse hoofdklasser verloor maandag in de kwartfinale geheel onnodig van Woezik A1. De derde divisionist besliste het duel in de slotfase: 3-1.

DISTRICTSBEKER OOST
KWARTFINALE
Woezik A1 – SML A1 3-1 (1-0)
Trainer John Raaymann van SML A1 sprak na afloop van een volkomen onnodige nederlaag. “De wedstrijd ging gelijk op, maar de kansen waren voor ons. En die hebben we niet benut en dat was het probleem”, aldus Raaymann.
Scouts van Woezik hadden SML A1 tweemaal bekeken. Raaymann: ‘”Ze wilden het blijkbaar niet op techniek aan laten komen. We speelden op gras en van achteruit opbouwen was in feite onmogelijk.”
Nadat SML A1 al wat grote kansen had laten liggen, kwam Woezik na 33 minuten op 1-0 uit een vrije trap, die door doelman Joell Saro van SML verkeerd werd beoordeeld.
Saro ging na rust opnieuw in de fout. Raayman: “Hij kreeg van een speler van Woezik een elleboog en trapte vervolgens na. Het gevolg was een volkomen terechte rode kaart, waardoor we met 10 man verder moesten.”
SML A1 ging met een man minder nog fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. Die viel ook, nadat Wesley Martens 10 minuten voor tijd binnen het strafschop gebied was gevloerd. Nehkomi Veldt (foto) schoot van 11 meter onberispelijk raak: 1-1.
SML A1 leek het duel nog te gaan winnen, maar vlak voor tijd viel de 2-1 voor Woezik. Raaymann: “Normaal had Alperen Bayram, onze tweede keeper die tot de rode kaart had gevoetbald, deze bal gehad. Maar hij had als velspeler al zoveel gegeven, dat hij door vermoeidheid deze bal moest laten gaan.”
In blessuretijd viel ook nog de 3-1. “Heel jammer, er had veel meer ingezeten”, zei Raayman. “We gaan nu de competitie rustig uitspelen en ons voorbereiden op de nacompetitie. Als we met dezelfde strijd en beleving spelen als tegen Woezik, kunnen wij zeker promoveren.”