Bekerstrijd voorbij voor Veluwezoom

23 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft zich in de tweede ronde van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost laten verassen door SCD’33. Na een 1-1 eindstand was de vierdeklasser uit Deest beter in het nemen van strafschoppen.

“Ik wilde na deze wedstrijd een goed gevoel overhouden in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Doetinchem, komende zondag. En dat is ondanks de nederlaag gelukt”, zei trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom na afloop.”
Volgens Zweers had Veluwezoom, dat een klasse hoger speelt dan SCD’33, de opdrachten goed uitgevoerd. “Het was de bedoeling veel over de grond te spelen en de combinatie te zoeken. Dat hebben we in de eerste helft fantastisch gedaan. Na rust hanteerden we meer de lange bal, maar we hebben ook toen kansen genoeg gehad. We zijn eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest.”
SCD’33 nam nog wel de leiding, maar de thuisclub antwoordde nog voor rust via een treffer van Pascal Donderwinkel. Diezelfde speler leek ook voor 2-1 te hebben gezorgd, maar om onduidelijke redenen werd die treffer door de arbiter afgekeurd.
In de slotfase van de eerste helft kreeg Veluwezoom nog een aantal grote kansen. Onno Kooiker, die ook nog ontsnapte aan een rode kaart bij een natrappende beweging, had bij 2 enorme kansen niet de rust en knalde in beide gevallen wild naast. Ook Michel Kremers, ditmaal spelend achter de spitsen, miste nog een riante mogelijkheid.
In de noodzakelijke strafschoppenserie misten Stanley Heijnen, Jeffrey Onstein en Michel Kremers voor Veluwezoom, waardoor aan het bekeravontuur van de Velpse ploeg onnodig een einde kwam.