Bekerloting: Ajax – Vitesse

22 januari 2022 | Van onze AS-redactie

Vitesse speelt in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker uit tegen Ajax. Dat is het resultaat van de loting die zaterdagavond in het programma De Eretribune op ESPN werd verricht. Vitesse en Ajax stonden afgelopen seizoen tegenover elkaar in de finale. In De Kuip ging de winst naar Ajax: 2-1.

Ajax speelt tegen Vitesse voor de derde keer thuis in het bekertoernooi en schakelde eerder de amateurs van Barendrecht (4-0) en Excelsior Maassluis (9-0) uit. Vitesse won in Gelredome eerder van Sparta (2-1) en de amateurs van DVS ’33 (2-0).

PSV – NAC, RKC – AZ en NEC – Go Ahead Eagles zijn de andere drie kwartfinales. De wedstrijden in de kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 februari. De KNVB maakt in een later stadium het definitieve programma bekend.

Bij de loting voor de kwartfinales werd tevens bepaald welke winnaars in de halve finale een thuiswedstrijd spelen. Het lot was de winnaars van de duels RKC – AZ en NEC – Goa Ahead Eagles gunstig gezind. Mocht Vitesse er in slagen bij Ajax te winnen, dan speelt de Arnhemse ploeg in de halve eindstrijd opnieuw een uitwedstrijd.