Bekerfinale MASV – DFS toch weer op woensdag 9 mei

4 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Aan het eindeloze gesteggel over een datum van de finale van de KNVB districtsbeker oost is een einde gekomen. MASV – DFS Opheusden wordt gespeeld op woensdag 9 mei op sportpark Malburgen-West, de thuishaven van MASV. De aftrap is om 19.00″of 20.00 uur. Dat wordt nog nader bepaald.

De besturen van zondagderdeklasser MASV en zaterdaghoofdklasser DFS waren bij de loting wie de thuisspelende club zou zijn, overeengekomen dat de finale op woensdag 9 mei zou worden gespeeld. Daar kwam de club uit Opheusden later op terug. DFS wilde op Hemelvaartsdag spelen, maar die dag vindt er bij MASV een groot toernooi plaats.

Afgelopen woensdag troffen de besturen van beide verenigingen, en drie vertegenwoordigers van de KNVB, elkaar opnieuw bij MASV. “Een bestuurder van DFS liet weten op 9 mei niet te kunnen”, legt Eef Kasteel, voorzitter van MASV, uit. “Ik heb toen 16 mei voorgesteld, maar dat kon ook niet. DFS kon nooit op woensdag. Vervolgens heb ik nog 17 mei en 24 mei voorgesteld. ‘Zeg maar op welke dag jullie met het sterkste elftal kunnen spelen buiten 10 mei’, heb ik uiteindelijk gezegd. Maar alleen 10 mei bleek voor DFS mogelijk.”

Die datum werd onder voorbehoud vastgelegd. “Maar via de mail konden wij nog bezwaar maken bij de KNVB”,  vertelt Kasteel. “Dat heb ik gedaan en alle argumenten naar voren gebracht. ‘Ik laat het aan jullie over’, heb ik Ben van Erven van de KNVB gemaild. Dat DFS op geen enkele andere datum wilde voetballen, is toch vreemd? Wij hebben op 10 mei een groot toernooi waar 700 mensen op af komen. Alle elftallen van MASV zijn daarbij betrokken.”
Uiteindelijk heeft de KNVB de wedstrijd toch op woensdag 9 mei vastgesteld. Alleen als Vitesse op woensdag 9 mei een thuiswedstrijd speelt in de play-offs, dan wordt de finale in Opheusden gespeeld. Kasteel: “Vitesse moet gewoon zesde blijven. Dan is er niets aan de hand, want dan speelt Vitesse eerst uit. En als we thuis spelen, staat de aanvangstijd nog niet vast. Dat wordt om zeven of om acht uur.”