Bekerduels VVO, SML en ‘Boys’

14 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO speelt in de tweede knock-outronde van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost al zaterdag tegen Harfsen. dan staat ook Bennekom – SML op het propgramma. Arnhemse Boys speelt zondag uit tegen Woezik.

Op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal is VVO zaterdag gastheer van Harfsen (aftrap 14.30 uur), dat in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal met 22 punten uit 9 wedstrijden een derde plaats inneemt achter koploper AFC Arnhem en SDS ’55. VVO tankte afgelopen zondag in de derde klasse C zelfvertrouwen door een 3-1 zege op AZC, de nummer twee op de ranglijst. Marco Corba (2) en Sam van den Nieuwenhof waren toen de doelpuntenmakers. De ploeg van trainer Eric Arentsen staat in 3C op een elfde plaats met 11 uit 9, maar de achterstand op RKZVC, de nummer drie op de ranglijst, bedraagt slechts 5 punten.
VVO toonde zich vorig seizoen in de strijd om de districtsbeker een echte cupfighter. De velpse ploeg haalde de laatste zestien. Hoofdklasser De Bataven was in de achtste finale toen te sterk voor VVO en won, weliswaar geflatteerd, met 4-1.
Vierdeklasser SML gaat zaterdag op bezoek bij Bennekom, dat in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal een vijfde plaats inneemt. Voor de jonge ploeg van trainer Roberto Straal wordt dat dus een enorme klus om de volgende ronde te halen.
Ook klassegenoot Arnhemse Boys trof het niet. De formatie van trainer Patrick Baltus brengt zondag een bezoek aan Woezik, dat in de tweede klasse I met 19 uit 9 koploper is. Mocht Arnhemse Boys dat duel winnen, dan speelt het daarna in een tussenronde thuis tegen de winnaar van het duel DIO ’30 – OBW.
Na de tweede ronde blijven er nog 37 clubs over. Daar vallen er in de tussenronde nog vijf af.

Programma tweede knock-outronde
Regio Arnhem, Nijmegen, Liemers
Zaterdag 15 november
VVO – Harfsen (14.30 uur)
Bennekom – SML (15.00 uur)
Zondag 16 november
Woezik – Arnhemse Boys (14.30 uur)
DCS – VIOD (14.00 uur)
Babberich – Robur et V (14.00 uur)
Juliana ’31 – WAVV (14.00 uur)
DIO ’30 – OBW (14.30 uur)
Dinsdag 18 november, 20.00 uur) 
Hatert – NEC

ONA ’53 – Lienden
Orion – BVC ’12
Spero – DFS
Quick 1888 – De Treffers
Wageningen vrijgeloot