Bekerduels RKHVV, VVO en Arnhemia

26 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV, VVO en Arnhemia komen dinsdagavond (26 november) in actie in de strijd om de KNVB districtsbeker oost. Het gaat om wedstrijden in de tweede ronde. Bij winst plaatsen de ploegen zich bij de laatste 32 teams.


RKHVV
hoopt op sportpark De Blauwenburcht in Huissen af te rekenen met Alverna, dat net als de ploeg van trainer Frans Koenen uitkomt in de hoofdklasse C. In de competitie ontlopen beide teams elkaar niet veel. Alverena staat met 14 punten uit 10 duels op een zevende plaats, RKHVV heeft een punt minder en is tiende. De aftrap bij RKHVV – Alverna is om 20.00 uur.
VVO, koploper in de vierde klasse D, krijgt op sportpark De Pinkenberg het Doetinchemse DZC ’68 op bezoek. Voor de Velpse formatie zal dat een hele kluif worden, want DZC ’69 is in de derde klasse D van het zaterdagvoetbal de onaantatsbare lijstaanvoerder. De Doetinchemse ploeg won alle tien gespeelde wedstrijden en heeft een indrukwekkend doelgemiddelde van 26-2. VVO – DZC ’68 begint om 20.30 uur.
Ook Arnhemia, dat in de vijfde klasse G van het zondagvoetbal twee wedstrijden op rij verloor, wacht een moeilijke avond. Tegenstander DFS komt uit in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal en de ploeg uit Opheusden neemt daar een tweede positie in. Bij Arnhemia – DFS  wordt om 20.00 uur afgetrapt.
Na de tweede ronde zijn er nog 37 ploegen over. In het weekeinde van 21 en 22 december wordt een tussenronde gespeeld, waarna er nog 32 ploegen over zijn. Bij winst in de tweede ronde zijn RKHVV, VVO en Arnhemia direct geplaatst bij de laatste 32 teams.