Bekeravontuur Swift voorbij

11 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Het bekeravontuur van Swift zit erop. De handbalploeg van trainer Arthur Langedijk ging donderdagavond in de kwartfinale van de landelijke beker onderuit bij mede-eredivisionist Houten. In The Dome werd het 30-28 voor de thuisploeg.

Afgelopen zaterdag verloor Swift in de degradatiepoule van de eredivisie ook al bij Houten (26-23) en had vijf dagen later dus de kans op revanche. Dat lukte niet, omdat Swift in de eerste helft aanvallend wat onder de maat bleef en na rust verdedigend zo nu en dan wat steekjes liet vallen.
Na een 15-11 ruststand kwam Swift in de slotfase nog dichtbij, maar houten bleef overeind. Door het verlies mist Swift een interessante ontmoeting met een van de vier ploegen uit de BENE – League, die nu instromen voor een tweede reeks kwartfinales. Inmiddels is daarvoor de loting verricht en Houten mag het opnemen tegen Volendam.swift-logo
Bij Swift ontbraken donderdagavond Lex ten Velde, Stanley Santos en Mark Portengen. In hun plaats had Langedijk de A-junioren Mark Voermans (drie treffers) en Brandon van Londen meegenomen. Ook Imco Schiebergen, uit een lager team van Swift, kreeg speeltijd. Thijs Geurds was met zeven doelpunten de beste schutter van Swift in het duel met Houten.
Swift kan zich na de uitschakeling in het bekertoernooi weer richten op de laatste zes wedstrijden in de degradatiepoule van de eredivisie. Zaterdagavond (20.30 uur) speelt Swift in de Arnhemse sporthal Elderveld tegen Lions 2, de nummer twee in de stand met 10 punten uit 4 duels. Swift heeft 7 punten uit 4 wedstrijden en staat op de vierde plaats. Houten gaat met 12 uit 4 aan kop, Hellas is met 2 uit 4 zesde en laatste.

NHV-beker, kwartfinales: Houten – Swift 30-28, Hellas – Hercules 28-21, Lions 2 – Hurry Up 36-38 (na verlenging), Quintus – Tonegido 40-10.
Loting tweede reeks kwartfinales (tussenronde): Houten – Volendam, Hurry Up – Lions, Bevo – Hellas, Quintus – Aalsmeer.

Foto: Robin Schoenaker (11) en Thuis Geurds (geheel rechts) kunnen een schotpoging van Houten niet voorkomen. (Foto: Hanna Koops)