Beker: Vitesse treft topklasser VVSB

3 juli 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker in Noordwijkerhout tegen de zondagse topklasser VVSB. Dat duel wordt gespeeld op 23, 24 of 25 september. Donderdagmiddag vond de loting plaats in Zeist.

VVSB presteerde afgelopen seizoen uitstekend in de Topklasse. De formatie uit Noorwijkerhout eindigde achter de ongenaakbare kampioen AFC en UNA op de derde plaats.
In het toernooi om de KNVB-beker komen de betaalde clubs in de eerste ronde nog niet in actie. Daarin treffen alleen de amateurclubs uit het zaterdag- en zondagvoetbal elkaar. Die eerste ronde wordt gespeeld op woensdag 27 augustus.
De Gendtse hoofdklasser De Bataven, afgelopen seizoen winnaar van de KNVB districtsbeker Oost en verliezend finalist in de landelijke beker, is in de eerste ronde gastheer van Urk. Bij winst speelt De Bataven in de tweede ronde opnieuw thuis. De zondagse topklasser UNA brengt dan een bezoek aan de ploeg van de nieuwe trainer Wilco Klop.
Bekerwinnaar PEC Zwolle speelt in de tweede ronde thuis tegen FC Oss. Voor zowel Feyenoord als PSV wacht meteen een lastige klus. Feyenoord speelt in de tweede ronde in Deventer tegen Go Ahead Eagles, PSV ontvangt FC Utrecht. Ajax trof het een stuk beter. De Amsterdammers spelen in de tweede ronde uit tegen de winnaar van het duel JOS – Noordwijk. FC Twente brengt een bezoek aan het Groesbeekse Achilles ’29.