Beker: Eldenia loot De Tubanters 1897

7 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia speelt in de vierde ronde van het toernooi om de KNVB districtsbeker Oost uit tegen zondagderdeklasser De Tubanters 1897. Dat was het resultaat van de loting, maandagavond op het bondsbureau in Deventer.

Eldenia treft dus opnieuw een derdeklasser. Eerder was de ploeg van trainer Roy van der Hoek in het bekertoernooi te sterk voor de derdeklassers Concordia Wehl (2-0) en stadgenoot Arnhemse Boys. Op sportpark De Schuytgraaf won Eldenia met 3-0.
Het duel bij het Enschedese De Tubanters 1897 wordt gespeeld op dinsdagavond 1 maart. Eldenia, dat behoort tot de titelkandidaten in de vierde klasse F, lijkt op voorhand niet kansloos. De Tubanters is in de derde klasse A bepaald geen hoogvlieger. De Enschedese ploeg staat op een tiende plaats met 10 punten uit 11 wedstrijden. Tot afgelopen zondag stond De Tubanters zelfs nog laatste, maar door een verrassende 1-0 zege op koploper Luctor et Emergo steeg de ploeg 2 plaatsen.

Aan het bekertoernooi doen nog 32 clubs mee. Komt Eldenia ook de vierde ronde door, dan stuit de Arnhemse ploeg op de winnaar van het duel Sparta Nijkerk-SDC Putten. Ook dan speelt Eldenia een uitwedstrijd. Dat duel wordt gespeeld in het weekeinde van 2 en 3 april. Heeft een van de teams competitieverplichtingen, dan wordt de bekerwedstrijd verschoven naar dinsdag 29 maart.
Op het bondsbureau in Deventer viel maandagavond ook nog een kritische noot te beluisteren. Omdat het bekertoernooi vanaf nu wordt afgewerkt volgens een ‘tennisschema’ is een ploeg die nu een uitwedstrijd heeft geloot ook in eventuele volgende rondes ‘veroordeeld’ tot het spelen van een duel op vreemde bodem.
“Daar zijn vragen over gesteld. De clubs willen dat er na elke ronde opnieuw wordt geloot. Dat zal op de komende regiovergaderingen van de KNVB zeker aan de orde komen”, vertelde Wim Hendriks, voorzitter van Eldenia.