Beker: dames VDZ rollen De Treffers op

29 november 2010 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van VDZ hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer John Suppers was met 9-4 veel te sterk voor het Groesbeekse De Treffers.

VDZ, uitkomend in de tweede klasse,  zou op papier geen moeite moeten hebben met De Treffers, maar in de praktijk pakte dat toch wat anders uit. De Arnhemse ploeg kwam door Monique Turk en Eva van Bavel binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong, maar de thuisploeg nam vervolgens zoveel gas terug dat De Treffers tot 2-2 kon terugkomen.
VDZ, dat in de competitie pas 6 treffers incassseerde, pakte de draad daarna weer op. In het laatste kwartier voor rust scoorde de thuisploeg nog 3 keer.  
Nienke Verkooijen zorgde na een prachtige actie voor 3-2, waarna Dorian Stolk uit een corner met de knie 4-2 scoorde. Nicol Saaltink besliste nog voor de pauze de wedstrijd: 5-2.
In de tweede helft veranderde coach John Suppers van VDZ de opstelling en iedereen kwam aan spelen toe. VDZ bleef de bovenliggende partij, maar ook De Treffers deed nog van zich spreken. De kleumende toechouwers kregen ook nog 6 doelpunten te zien, waarvan 2 voor de Groesbeekse gasten. De 4 treffers van VDZ kwamen op naam van Sophie Wissenburg, Irene Smeltink, Monique Turk en Nienke Verkooijen. Aan het einde stond er een 9-4 stand op het scorebord.


Het damesteam van VDZ.