Beenen gooit knuppel in hoenderhok

5 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Peter Beenen heeft bij korfbalclub EKCA/Impact Personeel de knuppel in het hoenderhok gegooid. De trainer-coach moest zondag zonder herenwissels op pad en pikt dat niet langer. EKCA verloor bij ’t Overschotje, de nummer laatst in de derde klasse E en tot zondag nog zonder punten, met 10-6.

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Beenen zonder wissels op pad moest. Voor de Arnhemmer is na het incident van afgelopen zondag de maat echter vol. “Wij draaien in de zaalcompetitie goed mee en zaterdag had koploper DKOD verloren. Bij winst zouden wij op een tweede plaats hebben gestaan. Wij korfbalden echter zonder bezieling, maar ik kon geen enkele heer wisselen, omdat er geen op de bank zat.”
Beenen had wel pogingen ondernomen om enkele spelers uit het tweede na hun eigen wedstrijd naar Lochem te laten komen. “Want het tweede had in Zutphen gespeeld”, sprak de geplaagde coach. “Twee dames zijn wel gekomen, maar de heren moesten Sinterklaas vieren, naar Vitesse of hadden geen zin.”
Dat strookt allemaal niet met de sportbeleving van Beenen. “De afspraken waren ook anders. En als je als bestuur roept dat je hogerop wil, dan moet je ook de voorwaarden creëren. Maar bij EKCA is er iets fundamenteel mis. Hier zal snel een oplossing voor moeten komen, want anders speelt EKCA volgend seizoen vierde klasse. Het enige voordeel is dan, dat je niet meer kunt degraderen”, klinkt het enigszins cynisch uit de mond van Beenen.
Eén ding staat vanaf nu voor de trainer van EKCA vast. ”Als er bij een volgende wedstrijd geen wissels zijn, ben ik daar ook niet bij. Er moet nu wat gebeuren.”
Beenen zegt niet uit te zijn op een breuk met de club. “Absoluut niet. Maar het is duidelijk dat het zo niet verder kan.”
Tijdens de wedstrijd tegen ’t Overschotje werd het humeur van Beenen er zondag door het matige spel niet beter op. “We hadden ook pech dat bij 5 afstandschoten de bal uit de korf draaide. Dan valt het geloof in eigen kunnen weg.”
EKCA had bovendien moeite met het fysiek spel van de thuisploeg. “En als je dan ook nog een scheidsrechter hebt die daar niet tegen optreedt, heb je een probleem.”
Na een 3-3 (!) ruststand werden de problemen voor EKCA na rust alleen maar groter. Bij 8-6 werden er van EKCA ook nog 2 treffers na doorloopballen afgekeurd. Bij 10-6 was het duel gespeeld.