Beelden bewijzen gelijk Oost-Arnhem

14 december 2010 | Van onze AS-redactie

Arbiter De Jong heeft zaterdag tijdens het korfbalduel Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn-GKV (18-19) de winnende treffer van de gasten ten onrechte goedgekeurd. ArnhemSports beschikt over exclusieve beelden (zie onder) die bewijzen dat het doelpunt na het verstrijken van de officiële speeltijd werd gescoord.

Na afloop van het duel in de overgangsklasse B ontstond veel tumult. Eindeloze discussies waren het gevolg met hoofdrollen voor arbiter De Jong en juryvoorzitter Frank van het Kaar.
Wat was er gebeurd? Tijdwaarnemer Wim Jansen maakte Van het Kaar er achter de wedstrijdtafel op attent dat de automatische zoemer niet was afgegaan op het moment dat de klok van het scorebord op ‘nul’ sprong. Van het Kaar lichtte meteen de grensrechter in, die op zijn beurt de scheidsrechter waarschuwde. Tijdwaarnemer Jansen bediende de zoemer daarna handmatig, maar die ging pas af nadat Rachid Maachi voor GKV de bal door de korf had gegooid.
Alles wat Oost-Arnhem heette reageerde furieus toen arbiter De Jong de treffer weigerde te annuleren. De beelden maken duidelijk dat de treffer na het verstrijken van de officiële speeltijd wordt gescoord.
Als de bal in het aanvalsvak van GKV komt, geeft het scorebord aan dat er nog 17 seconden te spelen zijn. De meelopende tijd op het filmpje geeft dan 25 seconden aan. Dat betekent dat wedstrijd bij 42 seconden beëindigd had moeten worden. De bal valt na het schot van Maachi bij 44:15 (44,6 seconden) door de korf. Dat betekent dat het doelpunt 2,6 seconden na het verstrijken van de officiële speeltijd is gescoord.


Emiel Broenink maakt scheidsrechter De Jong er op attent dat het al lang tijd is, nog voordat de bal door de korf valt.

Zie ook: Oost-Arnhem voelt zich bestolen. Klik hier