Beekhuizen Open: 400 deelnemers

24 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zo’n 400 deelnemers verschijnen vanaf zaterdag 25 juni aan de start op Beekhuizen Open, het tennistoernooi in Velp. De finales in de hoogste categorieën zijn op zondag 3 juli. Het prijzengeld bedraagt 8.000 euro.

Het toernooi start door het grote aantal deelnemers al op zaterdag 25 juni in plaats van de oorspronkelijk geplande datum van maandag 27 juni.
Op de eerste dag wordt, vanaf 10.30 uur, op 9 banen gespeeld, vanaf maandag zijn alle beschikbare 14 banen op tennispark Beekhuizen in gebruik. “Voor zover ik weet zijn er nog nooit zoveel deelnemers geweest”, zegt Micky Vertommen, voor de eerste keer toernooileider op Beekhuizen. “Vorig jaar waren het er 323, nu 401. Daarmee zitten we wel aan het maximum, verder groeien is nauwelijks mogelijk.”
In het heren enkelspel hadden zich voor het HE2-toernooi 17 deelnemers ingeschreven. Arnhemmer René Lepp heeft zich echter uit het toernooi teruggetrokken. In de eerste ronde staat nu 1 wedstrijd gepland. Arjan Pastoors, lid van TV Beekhuizen, treft daarin Robbert Mihalj. Alle andere spelers hebben in de eerste ronde een bye. Bij winst stuit Pastoors in de tweede ronde op de als eerste geplaatste Steven Korteling van LTC Barneveld.
In het DE2-toernooi bij de dames (14 deelnemers) is Miriam Westerink (foto), lid van TV Beekhuizen, als tweede geplaatst. De Rhedense heeft, net als de als eerste geplaatste Lisa Borckink uit Eibergen, in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde komt Westerink woensdagmiddag (17.00 uur) uit tegen de winnares van het duel tussen Mariëlle van der Giessen en de Doesburgse Vera de Jong.