Bedriegertjesloop klaar voor de start

3 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Hardlopers kijken uit naar de eerste woensdag van de maand juni. Dan staat namelijk de Bedriegertjesloop op het programma. Voor de 31e editie, op woensdagavond 3 juni, rekent de organisatie weer op honderden atleten.

Op het fraaie parcours in de omgeving van het Rozendaalse veld met de start in park Rosendael zijn de bordjes, die de lopers de juiste richting op moeten sturen, geplaatst. “En de weersverwachtingen zijn goed”, zegt voorzitter Bert Filius van de Bedriegertjeslopers. “Daarom hopen we weer op zo ’n zeshonderd deelnemers, verdeeld over de twee afstanden van 11 en 6 kilometer.”
In de editie van 2014, waarin de ‘langzamere’ atleten een stortbui over zich heen kregen, was Arnhemmer Dorus Arts in 40 minuten en 45 seconden de snelste op de 11 kilometer. Huissenaar Kees Adema, voetballer van RKHVV, werd toen tweede in 42.14. Bij de vrouwen ginde zege op de langste afstand naar Charissa Koetsier uit Nijmegen (45.31). Manon Wensink uit Arnhem werd in 49.56 tweede.
Op de 6 kilometer ging de overwinning bij de mannen naar Rob Detert Oude Weme uit Apeldoorn in 21.26. Arnhemmer Tim van Dongen eindigde op de tweede plaats in 21.47. Emma Bijnen uit Oosterbeek was op deze afstand in 27.40 de sterkste bij de vrouwen. Bo van Heeringen uitv Arnhem legde in 28.09 beslag op de tweede plaats.

Inschrijven voor de Bedriegertjesloop kan alleen op de avond zelf. Vanaf 18.00 uur staan de inschrijftafels bij start/finish bij de boerderij in park Rosendael. Voorinschrijving is niet mogelijk. De deelnemers worden daarom verzocht op tijd aanwezig te zijn. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro.
Start en finish zijn in park Rosendael op 250 meter vanaf de ingang. Het is voor de deelnemers mogelijk om zowel met auto als fiets dicht bij de start in het park te parkeren. Op het terrein bij de start staat een omkleedtent. Douchen is niet mogelijk.
De start van de 6 kilometer is om 19.10 uur. De deelnemers aan de 11 kilometer starten om 19.30 uur. Na elke afstand is er gratis sportdrank, beschikbaar gesteld door Run2Day.


Een deel van het parcours van de Bedriegertjesloop.